Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Seurakunta kaavailee keskusseurakuntatalon myyntiä Jyväskylässä

 

Jos Jyväskylän seurakunnan kiinteistöstrategiaa työstäiden asiantuntijoiden ehdotus menee läpi, myyntilistalle Jyväskylässä joutuu mm. keskustassa sijaitseva suuri seurakutatalo.

Halu luopua yhdestä seurakunnan keskeisesta maamerkistä kaupungissa johtuu ahtaammaksi käyvästä taloustilanteesta.

Jyväskylän seurakunta on yksi esimerkki seurakuntien halusta luopua ylisuuresta kiinteistömassasta.

Tuoreessa raportissa ovat selvittelyn kohteena Keskusseurakuntatalo, Lohikosken seurakuntakeskus, Keljon seurakuntakeskuksen realisoinnin vaatimat jatkotoimet ja Keskustan alueseurakunnassa sijaitseva vanha pappila.

Raportti suosittaa mm. Keskusseurakuntalon myyntiä ja siihen tällä hetkellä sijoitettujen toimintojen sijoittamista Huhtasuon kirkon yhteyteen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Vanhaan pappilaan on kaavailtu sijoitettavaksi Keskustan alueseurakunnan tarvitsemia työ- ja toimintatiloja ja osa kirkkoherranviraston toiminnoista.

Vt.kirkkoherra Arto Viitala sanoo Radio Jyväskylän haastattelussa, että keskusseurakuntatalon sijaan myös keskustassa sijaitsevan vanhan pappilan roolia olisi luontevaa nostaa oikeaksi seurakuntakodiksi.

Jyväskylän seurakunnan tavoitteena on pitää kiinteistömenonsa enintään nykytasolla ja siksi se luopuu n. 10 000 – 15 000 kerrosneliömetristä omistustilojaan vuoteen 2020 mennessä.

Säilytettävien tilojen käyttöastetta halutaan nostaa 40 %:iin.

Radio Jyväskylän juttu