”Uskontojen yhteistyöllä rakennamme parempaa yhteiskuntaa”, toteaa USKOT-foorumin tuore puheenjohtaja Yaron Nadbornik

 

Kuvassa keskellä Uskot-foorumin uusi puheenjohtaja Yaron Nadbornik. Foorumin varapuheenjohtajiksi valittiin Pia Jardi (vas.) sekä piispa Kaisamari (oik.) Hintikka..

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumin vuosikokous kokoontui 12.3.2019 Kirkon talossa Etelärannassa. Kokouksessa valittiin Foorumille uusi hallitus.

Turun hiippakunnan piispan Kaarlo Kallialan seuraajaksi Foorumin puheenjohtajan tehtävään nimettiin Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik. 
Kaksivuotiskaudeksi valittu tuore puheenjohtaja on toiminut vuosien ajan aktiivisesti erilaisissa luottamustoimissa uskontojen yhteistyön saralla. USKOT-foorumin toiminnassa Nadbornik on ollut mukana vuodesta 2010 asti. Viimeiset neljä vuotta hän toimi Foorumin varapuheenjohtajana sekä Foorumin viestintäjaoston puheenjohtajana. 
USKOT-foorumi työskentelee yhteiskuntarauhan puolesta lisäämällä uskontojen välistä yhteistyötä, ja sen jäsenjärjestöjen kautta Foorumi edustaa suurta osaa Suomen juutalaisista, kristityistä ja muslimeista.
Nadbornik pitää uskontojen välistä yhteistyötä tärkeänä asiana. ”Kun lisäämme ymmärrystä toisiamme kohtaan, luomme toimivampaa ja parempaa yhteiskuntaa”, hän painottaa. Vaikka viha ja eripura usein valtaavat uutisotsikot, Nadbornik on optimistinen. ”Rauhaa ja yhteisymmärrystä on paljon enemmän kuin erimielisyyttä ja sotaa, vaikka uutisissa näyttää toiselta.” 
Luottamustoimiensa lisäksi Nadbornikia kiinnostavat yhteiskunnalliset kysymykset laajemminkin. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee toimitusketjujen kehittämisen ammattilaisena.
Foorumin varapuheenjohtajiksi valittiin Pia Jardi Suomen islamilaisesta neuvostosta sekä piispa Kaisamari Hintikka Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta.