Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Uskonnolliset sovellukset yleisiä älypuhelimissa

 

Kuva: sxc.hu

Älypuhelimiin voi hankkia yhä kattavampia uskonnollisia sovelluksia. Esimerkiksi Raamattu- ja rukoussovellukset auttavat kännykänkäyttäjää pitämään huolta hengellisestä elämästään.

Kristinuskoon liittyvien lisäosien ohella puhelinmarkkinoilla tavataan ainakin juutalaisuuteen, islaminuskoon ja buddhalaisuuteen liittyviä sovelluksia. Puhelimilla voi löytää vaikkapa lähimmän kosher-ravintolan tai Mekan suunnan.

Applen kehittämän Iphone-älypuhelimen Holy Bible –sovellus on tuonut uusia ulottuvuuksia myös pappien käytäntöihin.

Reutersin mukaan Yhdysvaltalaisen  St. Francis Borgian katolisen seurakunnan pastori  isä Tom Eichenberger oli aloittanut taannoisen saarnansa soittamalla puhelimestaan kirkonkelloja jäljittelevän soittoäänen. Eichenbergerin mukaan rukoileminen on ”kuin älypuhelimen käyttöä”.

– Et käytä älypuhelintasi vain soittamiseen. Sinun on käytettävä myös sovelluksia. Et myöskään rukoile vain pyytääksesi asioita kuin joulupukilta, vaan myös ylistääksesi ja kuunnellaksesi Henkeä, Eichenberger selitti seurakunnalle.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

New Yorkin Ithacan yliopiston uskonnon apulaisprofessori Rachel Wagner nimeää uskonnolliseksi suosikkisovelluksekseen ”rukous-sovelluksen”.

– Siinä voi kirjoittaa Jumalalle rukouksen ja lähettää sen.

Pieni kello tikittää ja seuraa ilmoitus: ”rukouksesi on lähetetty”.

– Mutta se ei lähde mihinkään, vai lähteekö? Wagner pohtii.

Applen Iphone-puhelimeen voi hankkia myös suomenkielisen raamatunkäännöksen. Sovellusta on kuitenkin syytetty laittomaksi, koska uusimman raamatunkäännöksen tekijänoikeudet omistaa kirkon keskusrahasto, johon ei olla oltu yhteydessä sovelluksen kehittäjien taholta.

 
Artikkelibanneri perussanoma