USA:n evankeliset kristityt ylistävät presidentti Trumpia Jerusalem-päätöksestä

 

Kuva: Sari Savela

Evankelisten kristittyjen harras toive toteutui, kun Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja päätti toteuttaa Yhdysvaltojen vuosia sitten tekemän lupauksen siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin.

Arabit eri puolilla Lähi-Itää osoittivat mieltään ja muu maailma huolestui sen jälkeen kun presidentti Donald Trump ilmoitti 6.12. tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, mutta Amerikan evankelisten kristittyjen johtajat ylistivät Trumpia ja vaativat itselleen tunnustusta päätöksestä, Christianity Today (7.12.) uutisoi.

Pastori John Hagee, Christians United for Israel -järjestön johtaja, kertoi amerikkalaiselle Fox News’ille, että Trump ”tullaan muistamaan tuhat vuotta hänen rohkeasta päätöksestään kohdella Israelia samalla tavoin kuin jo kohtelemme muita maita.”

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hagee paljasti Christian Broadcastin Networkille (CBN): ”Kun puhuin presidentti Trumpille tästä asiasta useita viikkoja sitten Valkoisessa talossa, hän sanoi, että ’muut presidentit ovat pettäneet teidät, mutta minä en tuota pettymystä kristilliselle yhteisölle tässä asiassa. Seison Israelin rinnalla ja siirrämme jossakin vaiheessa suurlähetystön Jerusalemiin.’ Tämä voidaan Christian Today:n mukaan tulkita merkiksi siitä, että Trump halusi miellyttää ensisijaisesti evankelisia kristittyjä, joista moni äänesti häntä presidentinvaaleissa, eikä niinkään israelilaisia tai juutalaisia.

Johnnie Moore, joka koordinoi evankelisia kristittyjä ja heidän yhteyksiään Valkoiseen taloon, sanoi: ”Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että evankeliset kristityt näyttelivät merkittävää roolia tämän päätöksen takana. En usko, että se olisi tapahtunut ilman heitä.”

Jerry Falwell Jr, Liberty-yliopiston puheenjohtaja ja Trumpin läheinen liittolainen, selitti, ettei hän ollut keskustellut presidentin kanssa Jerusalemin tunnustamisesta, mutta oli vastaanottanut viime aikoina  muilta johtavilta evankelikaaleilta runsaasti sähköposteja, joissa pyydettiin häntä tukemaan asiaa ja tweettaamaan siitä, jotta sana leviäisi.

”Uskovien yhteisö on puhunut Yhdysvaltojen hallinnolle kuukausien ajan tarpeesta tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupunkina”, kertoi Robert Jeffress, dallasilaisen babtistikirkon pastori ja Trumpin evankelinen neuvonantaja. ”Mutta tosiasia on, että meidän ei tarvinnut vakuutella päätöksen tärkeyttä tälle hallinnolle. Tämä oli presidentti Trumpin antama kampanjalupaus, jonka hän täytti iloiten.”

Lukuisat muutkin USA:n evankelikaalien johtajat yhtyivät ylistämään Trumpin tekemää siirtoa.

Tv-evankelista Pat Robertson juhli ilmoitusta ja julisti, että se oli Jumalan tahto: ”Kuuden päivän sodassa juutalaiset viimein saivat Jerusalemin hallintaansa. Tämä liittyy olennaisesti Raamatun profetiaan, että he saavat kaupungin hallintaansa. Muista, jos olet Jerusalemin rikkomisen puolella, olet Jeesuksen opetuksia vastaan. Jumala ei anna kenenkään rikkoa Jerusalemia. Siitä tullaan käymään suuri taistelu.”

Lue Christianity Todayn uutinen kokonaisuudessaan.