Kirkko: Piispainkokous esittää kirkollista vihkimistä kaikille pareille – yksi piispainkokouksen jäsen jätti päätöksestä eriävän mielipiteen

Ulkoasiainneuvos Ilari Rantakari: ”Kirkon johto myönteinen suurmoskeijahankkeelle”

 

Anne Hyvönen ja Ilari Rantakari sanailivat kiivaasti Radio Dein Viikon debatissa Helsinkiin suunnitteilla olevasta islamilaisesta suurmoskeijasta.

Helsingin moskeijahankkeen puuhamies Ilari Rantakari sanoo evankelis-luterilaisen kirkon johdon suhtautuvan ”erittäin myönteisesti” kaavailtuun suurmoskeijaan.

Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija ja sen yhteyteen kaavailtu palvelukeskus kirvoitti kipakan väittelyn Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona. Afganistanissa ja Somaliassa työskennellyt toimittaja Anne Hyvönen väitti, että ”pienessä piirissä valmisteltu hanke” on ollut hämmästys jopa monille islamilaisten yhdyskuntien johtajille Suomessa.

– Monille hanke tuli täytenä yllätyksenä, muun muassa Afganistanissa ja Somaliassa työskennellyt ja Suomessa täkäläisiin islamilaisiin yhdyskuntiin tutustunut Hyvönen sanoi.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

Hyvönen syytti suorassa lähetyksessä moskeijahanketta ”pienen piirin projektiksi, jota on valmisteltu salassa”. Hän tivasti Rantakarilta, onko Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla hankkeessa roolia.

– Oma evankelis-luterilainen kirkkomme, mutta myös ortodoksit ja katoliset ovat hankkeesta tietoisia, Rantakari vastasi.

Hanketta ajavan Fokus ry:n puheenjohtajana toimiva Ilari Rantakari sanoi evankelis-luterilaisen kirkon johdon, muun muassa piispojen, olevan myötämielisiä suurmoskeijan rakentamiselle Helsinkiin.

– Olen ymmärtänyt kirkon johdolta, että he suhtautuvat erittäin myönteisesti siihen, että on tällainen palvelukeskus. Uskonnonvapauteen ja vakaumusten kunnioitukseen liittyy se, että he toivottavat [suurmoskeijahankkeen] tervetulleeksi.

Toimittaja Anne Hyvösen mukaan kirkon toimijat ovat antaneet valtuutuksen Ilari Rantakarin johtamalle Fokukselle järjestellä moskeijahanketta.

Ilari Rantakarin ja Anne Hyvösen debatti on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Radio Dein ohjelma-arkistossa.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)