Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakunnat auttavat syrjäytymisvaarassa olevia nuoria työurien alkuun Tampereella

 

Polku X auttaa nuoria työuralle Pirkanmaalla. Kuva: Sanna Krook

Tampereen seutukunnalla on viitisentuhatta 17-29-vuotiasta nuorta, jotka ovat opiskelu- tai työelämän ulkopuolella. Seurakuntien hanke auttaa nuoria työurille.

Nuorten työllistymiseen tähtäävä Polku X –hanke on saanut Ely-keskuksesta myönteisen rahoituspäätöksen.  Tampereen seurakuntien, Martinus-saatiön ja Tampereen kaupungin yhteistyöhanke auttaa nuoria koulutus- ja urapolkujen löytämisessä.

Polku X:n tavoitteena on lisätä nuorten osallisuuden kokemuksia ja auttaa heitä koulutus- ja urapolkujen löytymisessä. Työ tapahtuu verstastyöskentelyn ja työvalmennuksen avulla. Hankkeen yksi tavoite on myös lisätä seurakunnan ja muiden työnantajien kokemuksia ja osaamista hankalista elämäntilanteista tulevien nuorten kohtaamiseen.  Mukaan hankkeeseen on tarkoitus saada 200 nuorta.

KRS Krito 10.-23.6.

Hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto 75 prosentin osuudella. Loppuosasta vastaavat Martinus-säätiö, Tampereen seurakunnat ja Tampereen kaupunki.  Hankkeen kokonaisbudjetti on 673 000 euroa.

– Polku X on Martinus-säätiölle iso ja tärkeä hanke, kertoo Martinus-säätiön toiminnanjohtaja Mika Nokelainen. Se toteuttaa hyvin diakonista tehtäväämme tukea heikossa asemassa olevia.  

Myös hankkeen projektipäällikkö Merja Kerttula on innoissaan hankkeesta ja kannustaa yrityksiä rohkeasti mukaan.

– Olemme innoissamme aloittamassa hanketta nuorten hyväksi. Toivottavasti saamme paljon yrityksiä ja seurakunnan yksiköitä mukaan toimintaan.

– Olemme työskennelleet nuorten kanssa M-Huoltamollamme jo kohta kolme vuotta. Niistä kokemuksista sekä seurakunnan Messi-toiminnan tuloksekkaasta työstä on hyvä lähteä luomaan uusia polkuja.

Polku X -hanke alkaa 1.10.2015 ja jatkuu 30.11.2017 saakka.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)