Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

TV7 kommentoi ”Jeesus ja panssarivaunu” –videota

 

Taivas TV7 –kanavan Lasten Taivas -lastenohjelmasta leikattu 16 sekunnin mittainen ”Jeesus ja panssarivaunu” -videoklippi on noussut parissa päivässä nettihitiksi. Videossa hiiripukuinen naisjuontaja esittelee ohjelmaan lähetettyä lapsen tekemää piirrosta, jossa ”Jeesus on panssarivaunussa ampumassa” ja ”siellä oikein tykittää menemään”.

TV7-kanavaa tukevan Ristin Tuki Ry:n toiminnanjohtaja ja Lasten Taivas -ohjelman vastaava tuottaja Mirja Ojareksen mukaan ”meidän aikuisten täytyy kestää myös lasten voimakkaita reaktioita”.

Jerusalemista puhelimitse tavoitettu Ojares toteaa, että lapset kuulevat tiedotusvälineiden kautta väistämättä myös sodista ja muista ”Paholaisen töistä”.

– Lapset yhdistävät asioita harkitsematta. Eivät he osaa ajatella, että sitä ja tätä ei voi yhdistää.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Mutta olisiko Jeesus ja panssarivaunu -piirrustus pitänyt kuitenkin sensuroida?

– Olisi ollut kyllä parempi, jos tuottajamme olisi jättänyt kyseisen piirroksen näyttämättä ja selittänyt tilanteen piirroksen tehneen lapsen vanhemmille. Täytyy koettaa jatkossa olla tarkempi, Ojares kommentoi.

– Toisaalta lapset ovat hyvin tarkkoja siitä, että juuri heidän piirroksensa näytetään televisiossa, ja jos piirrosta ei näytetä, vanhemmat soittelevat perään. Niinpä olemme esittäneet kaikki piirrokset.

– Nämä piirrokset ovat lapsen mielikuvitusta ja kyllä meidän aikuisten on pystyttävä ottamaan se vastaan. Sitä paitsi Jumala on myös sodan keskellä, ja uskovainen sotilas rukoilee varmasti myös panssarivaunussa. Minä ainakin turvaan hädän hetkellä Jumalaan.

Ojares kertoo, että Lasten Taivas -ohjelmaan lähetetyt piirrokset tulevat noin 2-10-vuotiailta lapsilta.

Maanantaisin esitettävä Lasten Taivas: Tilaa uudelle -lähetys nähtiin televisiossa ensimmäisen kerran 4. kesäkuuta, mutta ote siitä päätyi YouTubeen vasta elokuussa. 

Video on kerännyt lyhyessä ajassa lähes 70 000 katselukertaa.

Katso Jeesus ja panssarivaunu -video tästä


 
Artikkelibanneri perussanoma