Kelluva yläbanneri 24.-25.2.- MJa

TV-jumalanpalvelukset palaavat viikkorytmiin – katsojapalaute sai Ylen luopumaan jumalanpalvelusten harventamisesta

 

Messu Tuiran kirkossa 10.4.2016 Oulussa. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Vuoden 2024 alussa Yle palasi korona-aikaa edeltävään rytmiin, jolloin jumalanpalveluksia esitettiin harvemmin kuin kerran viikossa. Nyt kuitenkin päätös on kumottu saadun katsojapalautteen vuoksi.

Ylen TV1 -kanava alkaa jälleen näyttää jumalanpalveluksia joka sunnuntai. Sama käytäntö oli voimassa koronapandemian ajan vuodesta 2020. Vuoden 2023 lopussa kuitenkin uutisoitiin, että Yle palaisi koronapandemiaa edeltäneeseen rytmiin, jolloin jumalanpalveluksia televisioitiin hieman useammin kuin kahden viikon välein. Ennen pandemiaa tv-jumalanpalvelus oli noin 34-37 kertaa vuodessa.

TV-jumalanpalveluksia näytetään joka sunnuntai ainakin elokuun loppuun asti. Tuoreiden jumalanpalvelusten oheen lisätä arkistouusintoja.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Palautteen myötä päätöstä arvioitiin uudelleen ja huomattiin, että joka sunnuntainen tv-jumalanpalvelus oli muodostunut sen tavoittamalle yleisölle tärkeäksi”, Yleisradion jumalanpalveluksien ja hartausohjelmien ohjelmapäällikkö Kimmo Saares kertoo Helsingin Sanomissa.

Lain mukaan Ylen julkiseen palveluun kuuluu tarjota hartausohjelmia, ja niin yhtiö tekee jatkossakin. Jumalanpalveluksia ja muita hartausohjelmia näytetään edelleen Yle TV1:ssä ja kuullaan edelleen Yle Radio 1:ssä. Yle Areenassa hartausohjelmat ovat katsottavissa milloin vaan.