Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Tutkimus: Teini-ikäiset avoimia kristinuskolle – ”Moni pitää Jeesuksen ominaisuuksia tavoiteltavina”

 

Raamatun lukeminen lisäsi nuorten myönteisiä käsityksiä Jeesuksesta, Barnan tutkimuksesta selviää. (Shutterstock)

Viidesosa nuorista 26 maassa uskoo, että Jeesus toimii tänäänkin.

Valtaosalla 13–17-vuotiaista ympäri maailmaa on myönteinen käsitys Jeesuksesta, selviää Barnan käynnissä olevasta The Open Generation -tutkimuksesta. Siinä selvitetään, mitä teini-ikäiset ajattelevat Jeesuksesta, Raamatusta ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa maailmassa.

Tutkimus on nimetty Z-sukupolvea kuvastavan keskeisen piirteen, avoimuuden, mukaan. Sen lisäksi nykyajan nuoret ovat myönteisiä, aitoja, mukautuvaisia, uteliaita ja osallistuvia. Jopa 87 prosenttia uskoo, että heidän sukupolvensa voi muuttaa maailmaa paremmaksi.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Moni nuorista, erityisesti kristityistä, pitää Jeesuksen ominaisuuksia tavoiteltavina. Esimerkiksi 35 prosenttia ajattelee hänen olevan esikuva oikeudenmukaisuudesta.

Nuorten käsitykset Jeesuksesta keskittyvät kuitenkin enemmän historiaan kuin nykypäivään. Kaikista haastatelluista 47 prosenttia uskoo, että Jeesus kuoli ristillä, 33 prosenttia että hän nousi kuolleista ja 21 prosenttia että hän toimii nykypäivänä.

Tutkimukseen osallistui noin 25 000 nuorta 26 maasta ja kaikista maanosista. Tutkittavien joukossa oli kristittyjä, muiden uskontojen edustajia ja uskonnottomia. Tutkimus valmistuu vuoden 2022 lopussa.

 

Aiheet