Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sauli Ahvenjärvi laulaa kaikki Viisikielisen laulut YouTubeen

 

Sauli Ahvenjärvi sanoo ilahtuneensa äänittämiensä laulujen saamasta suosiosta. Pian menee 250 000 toistokertaa rikki. Lauluja voi hakea YouTubesta hakusanalla ”Viisikielinen” ja lisäämällä laulun numeron tai nimen. Kuva: Jaana Ahvenjärvi

Lähes kahden vuoden projekti on loppusuoralla.

Muusikko, poliitikko ja tekniikan tohtori Sauli Ahvenjärvi jäi syksyllä 2020 eläkkeelle yliopettajan työstä Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Aikaa vapautui kunnianhimoiselle projektille: äänittää kaikki Viisikielisen laulut ja julkaista ne YouTubessa.

Viisikielisessä on kaikkiaan 404 laulua. Tätä kirjoitettaessa 389 laulua on julkaistu. Juhannukseen 2022 mennessä olisi tarkoitus saada koko projekti valmiiksi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Tämä on ihan kokonaan yhden miehen juttu. Soitan kitaraa ja laulan. Teen itse myös videoeditoinnin. Yhden kappaleen tekemiseen menee noin neljä tuntia aikaa, Ahvenjärvi kertoo.

”Viisikielinen on erittäin onnistunut kokonaisuus”

Viisikielinen on viidennen herätysliikkeen yhteinen laulukirja, jonka julkaisijoina ovat toimineet Suomen ev.-lut. Opiskelja- ja Koululaislähetys, Suomen ev.-lut. Kansanlähetys, Kansan Raamattuseuran Säätiö, Medialähetys Sanansaattajat, Lähetysyhdistys Kylväjä ja Suomen Raamattuopiston Säätiö. Kustantaja on Perussanoma Oy. Laulukirja julkaistiin vuonna 2014.

Ahvenjärvi oli itsekin jonkin aikaa mukana Viisikielisen toimituskunnassa. Kun mukana oli monta erilaista järjestöä, kirjaan päätyi paljon lauluja, jotka ovat vieraita joillekin. Tyylikin vaihtelee vanhoista hengellisistä klassikoista uudempiin ylistyslauluihin. Ahvenjärvellekään kaikki laulut eivät olleet alun perin tuttuja.

– Mielestäni Viisikielinen on kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut kokonaisuus. Ja onhan se suuren suosion saavuttanut. Pääsääntöisesti laulut ovat sisällöllisesti erittäin hyviä. On uudempaa ja vanhempaa materiaalia.

Kaikkia laulukirjan lauluja ei ole alun perin tehty yhteislaulukäyttöön, joten nuottiversio voi poiketa alkuperäisestä esittämisversiosta. Ahvenjärvi on pyrkinyt esittämään laulut uskollisesti Viisikielisen nuottikuvalle. Soittolistaa kuunnellessa voi siis opetella, kuinka laulut tulisi yhteislauluina laulaa.

– Toinen tavoitteeni on, että laatu olisi sen verran hyvä, että sitä voisi kuunnella. Esimerkiksi automatkalla voi laittaa soittolistan soimaan, Ahvenjärvi vinkkaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie