Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tutkija Juha Ahvion radikaali väite: ”Meneillään on kulttuurivallankumous”

 

Dosentti Juha Ahvio näkee viimeaikaisella homokeskustelulla pitkät juuret. Vapaana tutkijana työskentelevä Juha Ahvio väittää, että sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvän keskustelun taustalla on selkeä pienen piirin ajama poliittinen ohjelma, jolla pyritään kulttuuriseen vallankumoukseen.

Ahvio esittää, että kehitys nykyiseen suuntaan on lähtenyt liikkeelle jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Tuolloin tietty marxilaisteoreetikkojen eliitti loi ohjelman, jonka mukaan vallankumous saavutetaan vain murtamalla kulttuurin perusrakenteet. Käytännössä tämä tarkoitti keskeisten kulttuuri-instituutioiden kuten taiteen, viihteen, median, kirkkojen ja yliopistojen valtaamista sisältä päin.

– Avainajatuksena oli kitkeä massojen mielestä vallankumousta estävät asiat eli niin sanottu. väärä tietoisuus. Tällä tarkoitettiin lähinnä kristillisiä, sukupuoleen, parisuhteeseen ja perheeseen liittyviä malleja. Tätä tehtävää ryhtyi toteuttamaan akateemisessa maailmassa 1920-luvulla marxilaisen miljonäärin Felix Weilin rahoittama Frankfurtin sosiaalitutkimuksen instituutti käyttämällä hyväksi Marxin, Nietzschen ja Freudin ateistisia näkemyksiä, Ahvio selventää.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Oppi ihmisen langenneisuudesta hylättiin

Sukupuolineutraali ajattelu on Ahvion mukaan lähtöisin Rousseaun ja Marxin perustavasta uskomuksesta.

– Heidän ajattelussaan ihminen ei varsinaisesti ole langennut olento itsessään, vaan yhteiskunta on vastuussa ihmisen ongelmista. Ihminen on siis pitkälti ympäristönsä tuote. Iskulause kuuluu: muuta ympäristö ja rakenteet, niin ihminenkin muuttuu.

– Näin ajateltuna sortavat rakenteet kaatamalla ihmisen luontainen hyvyys saadaan esiin. Pysyvää ihmisolemusta sanan perinteisessä merkityksessä ei siis ole. Ihminen on yhteiskunnallinen rakennelma, joka ei synny mihinkään määrättyyn identiteettiin vaan valitsee sukupuolensa ja seksuaalisuutensa itse. Ihminen voidaan suunnitella halutun tyyppiseksi.

Paradoksaalista Ahvion mielestä on se, että toisaalta kuitenkin uskotaan, että järki voi tavoittaa täydellisen ihmisen, jonka mukaiseksi hänen yhteiskuntansa pitää suunnitella.

– Tuhansien vuosien traditio, yhteinen ja hyväksi havaittu elämä ja kulttuuria ylläpitävä pitkän ajan kokemus, voidaan hylätä ja tuhota nyt, kun ”tiedetään paremmin kuin koskaan ennen”. Ihmisen seksuaaliviettiin vetoaminen on itsessään erittäin vahva käyttövoima, joka saa vahvuutta ihmisen luontaisesta kapinasta Jumalaa ja hänen luomisjärjestyksiään vastaan, Ahvio analysoi.

Ahvio epäilee, että kukaan tämän sukupolven ihmisistä ei pysty ennustamaan tällaisen massiivisen ”ihmiskokeen” seurauksia, jotka ovat nähtävissä vasta vuosikymmenten jälkeen.

 

Juha Ahvio vieraana TV7:n Café Raamattu ohjelmassa: http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=12323