Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tuore, kristitty yrittäjä: ”En tee työtä rahan kiilto silmissä”

 

– Jos tahtoo työskennellä kokopäiväisesti sielunhoitoterapeuttina, on miltei pakko alkaa itsenäiseksi yrittäjäksi. Tällä alalla ei juuri ole avoimia työpaikkoja, toteaa Nina Siekkinen. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Vuonna 2016 Suomeen perustettiin yli 2 000 yritystä enemmän kuin edellisenä vuonna. Niistä yksi on korpilahtelaisen Nina Siekkisen kommandiittiyhtiö, joka starttasi heinäkuussa.

Nina Siekkinen käänsi elämässään uuden lehden viisikymppisenä. Hän löysi rinnalleen rakastavan, kristityn aviopuolison, jonka kanssa myös perusti yrityksen, Ninamission.

Sen kautta Nina uskoo parhaiten saavansa hyötykäyttöön koko osaamisensa: sosionomi-diakonin ja lähihoitajan tutkinnot sekä Rauhan Majatalossa opiskellun sielunhoitoterapeutin koulutuksen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Ehdin haaveilla omasta yrityksestä pitkään, useammassakin eri elämänvaiheessa. Esimerkiksi vuonna 2010 tein liiketoimintasuunnitelman kristilliselle päihdehoitokodille.

– Vuonna 2016 sisäinen kutsu ja palo roihahtivat. Olin pari vuotta harkittuani varmistunut siitä, että haluan tehdä kokoaikaisesti sielunhoitoterapeutin työtä. Olosuhteiden otollisuus, mieheni kannustus ja starttirahan saaminen sinetöivät päätökseni.

Nina oli käynyt noin kuukauden mittaisen yrittäjäkurssin vuonna 2014.

– Lisäksi kartoitin tietoutta haastattelemalla useampaa sielunhoitoterapeuttiyrittäjää. Jotkut heistä olivat menestyneet hyvinkin, mutta eivät kaikki. Ymmärsin, että apua ja tukea tarvitsevista asiakkaista ei olisi pulaa, mutta suinkaan kaikilla ei ole varaa maksulliseen vastaanottoon.

 

Rehellisesti ja luotettavasti

Ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet asiakashankintaan.

– En tällä alalla usko markkinointiin, joten olen esittäytynyt eri tilaisuuksissa ja tilanteissa tutuille verkostoille. Ensimmäiset asiakkaani ovat olleet jo ennestään minut tuntevia. Tuntuu hyvältä, että ne, jotka tuntevat, ovat myös minuun luottaneet.

– Myös oman selviytymistarinan kertomisessa on ollut vetovoimaa.

Nina katsoo tuoreena yrittäjänä luottavaisesti tulevaisuuteen.

– Koen, että olen saanut Jumalalta sellaisen lahjan, jota ei voi heittää hukkaan. Sama pätee ihan jokaiseen kristittyyn. Toivottavasti itse kukin rohkenee käyttää osaamistaan ja luontaisia lahjakkuuksiaan.

– Usko Jeesukseen Kristukseen on työni kulmakivi. Ellei Hän ole tässä mukana, kaikki on turhaa.

Kristityn yrittäjän periaatteisiin kuuluvat rehellisyys ja luotettavuus.

– Jos tätä työtä tekisi rahan kiilto silmissä, en usko, että ihmiset oikeasti tulisivat hoidetuiksi. Ajattelen pikemminkin niin päin, että Jumala suo elannon sille, joka tekee kutsumustyötään.

 

Yhdessä yrittäen

Ninamissiossa on mukana myös puoliso Aimo ”Ami” Siekkinen, joka kätten taitoja osaavana tarjoaa mm. talonmiespalveluita.

Avioparin haave on, että heidän yhteinen yrityksensä työllistää molemmat vielä jonakin päivänä.

Tällä hetkellä Ami tekee työvuoroja kuljetusalalla.

Vuonna 2016 kaupparekisteriin merkittiin 30 756 uutta yritystä. Se on 2007 yritystä enemmän kuin edellisenä vuonna, jolloin kaupparekisteriin merkittiin 28 749 uutta yritystä. Suosituimmat yritysmuodot ovat yksityinen elinkeinonharjoittaja (yleiskielellä ”toiminimi”) ja osakeyhtiö.

Eniten yrityksiä perustettiin Uudellamaalla.

 

Aiheet