Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Tuiran ulkokirkkohetki on pieni pyhiinvaellus

 

Taivas. Kuva: Kirsi Chen

Tuirassa järjestetään keskiviikkona 28.4. klo 16–18 ulkokirkkohetki. Ulkokirkkohetkessä osanottaja kiertelee vapaavalintaista reittiä Tuirassa.

Tuirassa järjestetään keskiviikkona 28.4. klo 16–18 ulkokirkkohetki.
”Se on eräänlainen ulkoillen tapahtuva pyhiinvaellus, jossa osallistuja saa mietiskellä virikeaineiston pohjalta ja lopuksi nauttia ehtoollisen”,
tiivistää Tuiran seurakuntapastori Kirsi Chen. Ulkokirkkohetkessä osanottaja kiertelee vapaavalintaista reittiä Tuirassa. Kirsi Chen sekä seurakuntapastori ja retriitinohjaaja Jonna Piirainen jakavat pohdiskelua tukevaa materiaalia Tuiran kirkon pääovella (Myllytie 5) kello 16 alkaen. Kello 18 saakka voi nauttia ehtoollista, jonka jakaa kappalainen Jaakko Syynimaa.
Mukaan otettavassa virikemateriaalissa on messun johdanto- ja sanaosia avaavia kysymyksiä, Raamatun kohtia ja rukousta sekä laskeutumista ehtoolliseen. Lopuksi päätösosassa lähdetään siunauksen turvin oman arjen keskelle. Liikkua voi yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai pienen kaveriporukan kesken. Kirsi Chen jatkaa:
”Ulkokirkkohetkessä voi viipyä Jumalan edessä ja kuunnella, mitä Jumala puhuu minulle juuri nyt. Samalla voi antaa kevääseen heräävän luonnon virkistää”
Lisätietoa: Tuiran seurakuntapastori Kirsi Chen, p. 040 709 8462 / kirsi.chen@evl.fi

Lähde: Oulun seurakuntayhtymän tiedote 21.4.2021