Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Traumatyö käynnistyi Etu-Aasiassa pakolaisten parissa

 
Pakolaisia nuotion äärellä

Monilla diasporassa elävillä pakolaisilla on tarvetta käsitellä vaikeita kokemuksiaan. Kuva: IMB Photo

Pakolaisia auttavien järjestöjen mukaan tarve traumakoulutukseen on suuri.

Etu-Aasiassa elää valtavasti ihmisiä, jotka ovat diasporassa. Nämä liikkeelle pakotetut ihmiset ovat lähteneet pakoon sotaa, elinkelvottomia ympäristöjä tai toivottomia tulevaisuuden näkymiä. Lähetysyhdistys Kylväjän diasporatyöntekijät ovat luoneet Etu-Aasiassa yhteyksiä eri toimijoihin kahden viime vuoden aikana. 

– Pakolaisia auttavilta verkostoilta olemme kuulleet suuresta tarpeesta saada traumakoulutusta. Huhtikuussa järjestimme koulutukset kahdella eri paikkakunnalla, diasporatyön erityisasiantuntija Taneli Skyttä Kylväjästä kertoo.

Parikanniemisäätiö Neliöb. 24.-30.6 (ilm.1/2)

Ensimmäinen koulutus järjestettiin huhtikuussa persiankielisen pakolaisseurakunnan pyynnöstä seurakunnan jäsenille, ja sille on jo suunnitteilla jatkoa. Toinen koulutus järjestettiin pakolaistyötä tekevän seurakuntaverkoston pyynnöstä. Sen kohderyhmänä olivat pakolaiset, jotka ovat muslimeita, ja joilla oli suuri tarve käsitellä traumojaan.

Kylväjän Etu-Aasian diasporatyöntekijät ovat luoneet suhteet näihin yhteistyökumppaneihin, toimivat linkkinä traumatyön asiantuntijoihin ja yhdessä heidän kanssaan toteuttivat koulutukset.

Uutinen on julkaistu Kylväjä-lehden numerossa 2/2023

Lue lisää:

Diasporatyö kohtaa liikkeelle pakotetut ihmiset

 
Kylvaja artikkelibanneri