Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Trans4mission kokosi 500 nuorta aikuista Lahteen

 

Algeriassa kristityt todistavat Jeesuksesta uhkauksista huolimatta

Joutjärven kirkkoon Lahteen kokoontui viime viikonloppuna noin 500 nuorta aikuista yhteiskristilliseen Trans4mission lähetyskonferenssiin. Monet kokivat sisimmässään kutsun lähetystyöhön. Myös kirkon lähetysteologi, dosentti Timo Vasko oli innoissaan tapahtumasta.
– Täällähän on ihan mahtavaa! hän hehkutti lauantai-iltana.
Pastori Youssef Ourahmane Algeriasta (kuvassa) rohkaisi kuulijoita kertomalla hengellisestä herätyksestä ja siitä, miten seurakuntia syntyy hänen kotimaassaan.

– Mikään ei ole Jumalalle liian vaikeata! Tänään Algeriassa tulee muslimeja uskoon ja kääntyy kristityiksi enemmän kuin koskaan. Herätyksen seurauksena syntyy kotikirkkoja jatkuvasti, Youssef Ourahmane kertoi.

Youssef Ourahmane ja hänen vaimonsa Hie Tee ovat OM:n (Operaatio Mobilisaatio) työntekijöitä ja The House Of Hope -yhteisön perustajia.
Algerian pääuskonto on islam ja suurin osa kansasta on sunnimuslimeja.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ourahmane on kasvanut itse perinteisessä muslimiperheessä. Vieraillessaan veljensä luona Ruotsissa vuonna 1977 kristityt suhtautuivat häneen ystävällisesti, ja se teki yksinäiseen mieheen vaikutuksen. Joitakin vuosia myöhemmin hänet johdatettiin Jeesuksen luo ja Youssef liittyi OM:ään vuonna 1980. Youssef Ourahmane on opiskellut kieliä ja myös tunnustettu ammattilaisvalmentaja jalkapallossa Englannissa.

Ruusuja thai-hierojille, lapsille pomppuliikuntaa

Lauantaina järjestettiin palvelutempaus ympäri Lahtea. Urheilutalolla oli Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen nuorisosihteeri ja liikunnanohjaaja Iida Hovin vetämä perheiden tapahtuma. Lisäksi nuoret jalkautuivat eri puolille kaupunkia. Osa kävi laulamassa vanhainkodissa ja sairaalan lastenosastolla, toiset haravoivat pihoja ja puistoja, nuoret jakoivat ruusuja ja suklaata thai-hieromoiden työntekijöille. Urheilutalolla sai syödä lettuja ja sieltä saattoi myös ottaa ilmaista ruokaa kotiin vietäväksi.

– Koska tapahtuman aiheena on Loistava elämä, emme halua vain pitää puheita siitä, vaan antaa kristittyinä yhteisen todistuksen. Haluamme rukoilla Lahden puolesta ja siunata kaupunkiamme, Iida Hovi sanoi.

Trans4mission -tapahtuman järjestivät Suomen Evankeliseen Allianssiin (SEA) ja Suomen lähetysneuvostoon (SLN) kuuluvat lähetysjärjestöt, yhteisöt ja kirkkokunnat. Tapahtuma on jatkoa E4- ja Sytytä tämä sukupolvi -evankelioimiskongresseille 2004 ja 2011 sekä Trans4mission-konferensseille 2008 ja 2010.