Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Raamattuopisto perusti Radioraamattupiirin

 

Radioraamattupiirissä keskustelevat Riitta Lemmetyinen (vas.)

Suomen Raamattuopisto aloittaa Radioraamattupiiri-lähetykset Radio Dein taajuuksilla tammikuussa 2013. Joka tiistai lähetettävän ohjelman tarkoitus on ”haastaa perustamaan uusia raamattupiirejä ja vahvistaa jo toimivia”. Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala kertoo, että kevään 2013 aikana radioraamattupiirissä käydään läpi Johanneksen evankeliumi. Ideana on, että kuuntelijat voivat käyttää Radioraamattupiiriä oman kokoontumisensa tukena.

– Raamattu on maailman tärkein kirja. Moni haluaisi tutustua siihen paremmin, mutta ei tiedä, miten pääsisi alkuun. Paras tapa tutustua Raamattuun on lukea sitä yhdessä ja keskustella luetusta. Tällaisia raamattupiirejä kristityt ovat pitäneet jo pitkään, Junkkaala toteaa.

Radioraamattupiirissä keskustelevat teologian tohtori, raamatunopettaja Eero Junkkaala sekä teologian maisteri ja entinen nunna, nykyään Akasia-säätiössä työskentelevä Riitta Lemmetyinen. Ohjelman juontajana toimii Raamattuopiston aluetyöntekijä Aino Viitanen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Tule mukaan Radioraamattupiiriin. Parhaassa tapauksessa sinulle voi käydä niin kuin sille kaverille, joka istui puun alla pohtimassa elämän menoa. Hän huomasi että Jumala näki hänet ennen kuin hän itse näki Jumalan, Viitanen sanoo.

Radioraamattupiirin oheismateriaalina ilmestyy alkuvuonna 2013 Eero Junkkaalan kirja Opas Johanneksen evankeliumiin. Sen kustantajan Perussanoman mukaan opas ”helpottaa piirin vetäjää ja osallistujaa ymmärtämään käsiteltävän tekstin ja löytämään siitä keskeiset kohdat”.

Radioraamattupiirin kotisivuilta radioraamattupiiri.fi löytyvät muun muassa ohjeet raamattupiirin perustamista varten.

Ensimmäinen Radioraamattupiiri kuullaan Radio Deissä 8.1.2013.

 
Artikkelibanneri perussanoma