Traktaattipiirtäjä Jack Chick kuollut

 

Jack Chickin piirtämiä traktaatteja. Kameroita välttäneestä piirtäjästä itsestään ei ole juurikaan kuvia. Kuva on kaapattu Youtube-videolta.

Fundamentalistissävytteisiä evankeliointilehtisiä näki Suomessa erityisesti teetupabusseissa. Niitä on kritisoitu, mutta niiden kautta on myös tullut uskoon lukuisia ihmisiä.

Sarjakuvatraktaateistaan kuuluisa amerikkalainen Jack Chick on kuollut. ”Jumalan sarjakuvataiteilijaksi” kutsuttu Chick kuoli vanhuuteen 92-vuotiaana.

Chick tuli tunnetuksi fundamentalistissävytteisistä evankeliointilehtisistään, joissa hän paitsi kertoi pelastuksesta myös varoitti Jumalan tahdon vastaisina pitämistään ilmiöistä rockmusiikista ja roolipeleistä okkultismiin. Usein kadotustuomion uhka leijuu traktaateissa myös nimikristittyjen ja muiden uskontojen harjoittajien yllä.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Taiteilijauransa aikana Chick laati satoja traktaatteja, ja niitä on painettu eri kielillä yli 500 miljoonaa kappaletta.

Vaikka Chickin tyyli jakoi mielipiteitä myös evankelisten kristittyjen keskuudessa, lukuisten ihmisten on kerrottu tulleen kääntymykseen hänen lentolehtistensä vaikutuksesta. Dramaattiset tarinat ja Chickin piirrosjälki tekivät vihkosista suosittuja teetupabusseissa vierailevien nuorten keskuudessa myös Suomessa.