Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Toteutuuko Wilkersonin Näky?

 

Näyn julkaisemisen tarkoituksena oli herättää kristittyjä parannukseen.

– On täysin käsittämätöntä miten Wilkerson jo 1970-luvulla saattoi niin osuvasti kuvata, mitä maapallon ilmastolle tapahtuu, ruotsalainen ilmastotutkija Brage Norin kommentoi äskettäin Dagen-lehdelle David Wilkersonin Näky-kirjaa.

Toissa vuonna auto-onnettomuudessa kuollut Wilkerson kertoo kirjansa esipuheessa nähneensä vain kaksi näkyä elämänsä aikana. Ensimmäinen oli vuonna 1958. Sen seurauksena Wilkerson lähti Pennsylvanian pikkukaupungista New York Cityyn tekemään työtä nuorisojengien pariin.

Toisen näyn hän näki 1973 ja julkaisi sen kirjana 1974. Järkyttyneen saarnamiehen apokalyptiset visiot ovat levinneet ympäri maailmaa. Suomessa kirjan kustansi Ari-kustannus 1974. Myöhemmin siitä on otettu uusia painoksia, jotka on julkaissut vapaakirkon Päivä Oy. Viime vuonna ilmestynyttä uusintapainosta on myyty jo 6500 kappaletta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Näen kauhean syytöksen kohdistuvan ekologeja ja ympäristönsuojelua vastaan. Ilmestyy asiantuntijoita, jotka asettavat ympäristönsuojelutoimistojen työn kyseenalaiseksi. Rajut säämuutokset rikkovat ennätyksiä ympäri maailmaa. Jotkut asiantuntijat uskovat, että muutokset aiheuttaa Islannin tulivuorista purkautuva vulkaaninen tuhka”, Wilkerson kirjoittaa Näyssä.

Tulivuori Eyjafjallajökull purkautui keväällä 2010, ja sen tuhka levisi eri puolille Eurooppaa. Purkaus aiheutti vakavia häiriöitä lentoliikenteessä useiden päivien ajan. Ilmastonmuutoksesta kertovat tutkimusraportit seuraavat toisiaan ja ovat sävyltään yhä vakavampia, mutta niitä myös kyseenalaistetaan.

Toimittaja Kaj Aalto käy torstaina ilmestyvässä Sanassa läpi Näyn ennustuksia ja niiden toteutumista ja toteutumatta jäämistä. Arvionsa Wilkersonin ennustuksista antavat myös teologian tohtori Eero Junkkaala ja seurakuntaneuvos Valtter Luoto.