Torstaiteatteri tuo näyttämölle Raamatun Esterin

 

Esteriä esittää Janni Alho ja Esterin huoltajaa

Jyväskylässä nähdään maaliskuun lopulla raamatullisen näytelmän kantaesitys. Torstaiteatteri dramatisoi Vanhan testamentin Esterin kirjaa. Kätketty kuningatar –näytelmä käsittelee katkeruutta ja kostamista sekä yksilön valintoja valtioiden ja vakaumusten jännitteissä.

Näytelmän tapahtumat ajoittuvat persialaissotiin, jotka käytiin Kreikan kaupunkivaltioiden ja Persian
välillä 499-448 eKr. Persia hävisi mm. ratkaisevat Marathonin ja Salamiin taistelut.

Kertomuksessa sotatappio Kreikkaa vastaan koettelee Persian monikulttuurista valtiota ja sen kuningasta. Haman-niminen mies käyttää tilannetta hyväkseen, haalii valtaa ja kostaa sukunsa kaunat Persiassa asuvalle juutalaisvähemmistölle.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Samaan aikaan orpo Ester-tyttö nousee Persian kuningattareksi. Hän salaa juutalaiset juurensa. Kun Esterin kasvatti-isä Mordokai joutuu vainon kohteeksi, Ester itsekin joutuu vaaraan – ja vastuuseen.

Näytelmän ohjaa Mika Lahtinen. Rooleissa ovat Janni Alho (Ester), Tero Yli-Hallila (Esterin huoltaja Mordokai), Mika Virta (kuningas Kserkses I), Marke Suni (väistyvä kuningatar Vasti), Sampsa Nykänen (hoviherra Haman), Vilma Jaakkola (Hamanin vaimo Seres) ja Jonna Impola (Susan kaupunki).

Aikuisille suunnatun näytelmän esityskertoja on yhteensä kymmenen. Ensi-ilta on Vapaudenkatu 25:ssä sunnuntaina 29.3. kello 14.

 
Artikkelibanneri perussanoma