Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Torinon käärinliina puhuttaa jälleen

 

Valokuvaaja Secondo Pian kuva vuonna 1898 toi kaikkien hämmästykseksi Torinon liinasta esiin miehen kasvot.

Keväällä 2010 toteutettu Torinon käärinliina – Shroud of Turin -teemanäyttely Turun Martinkirkossa oli ensimmäinen laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissa.

Tänä vuonna näyttely tulee jälleen ja on esillä pidempään, kun Turku on vuoden 2011 Euroopan kulttuuri-pääkaupunki.

Tällä viikolla Torinon käärinliinan arvoituksen äärellä ollaan myös teemakurssilla.

Vaikka näyttely ei olekaan osa kulttuuripääkaupunkiprojektia, on Turun saama kansainvälinen huomio niin merkittävä, että näyttelyn järjestäjät ovat päättäneet pidentää esilläoloaikaa.  

Näyttelystä ja sen tematiikasta on tulossa myös näyttelykirja, joka on suunnattu niin suomalaisille kuin kansainvälisille markkinoille. Sen kirjoittajat ovat kansainvälisesti tunnettuja asiantuntijoita. Kirjan toimittavat professori Jouko Martikainen ja dosentti Juha Hiltunen

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kurssi käärinliinasta

Tulevana viikonloppuna 5. – 6.3. 2011  on Turun Kristillisellä Opistolla tulossa intensiivinen viikonloppukurssi ja -seminaari aiheesta ”Torinon käärinliina uuden tutkimuksen ja evankeliumien valossa”. 

Kurssi on avoin kaikille, mutta sitä suositellaan erityisesti seurakunta-aktiiveille ja -työntekijöille. Kurssin vetäjinä ja luennoitsijoina toimivat Jouko Martikainen ja Juha Hiltunen.

Näyttelyn aineistohankintoja varten tutkijat jalkautuvat ekskursioon Italian Torinoon, Ranskan Chambéryyn ja näiden väliselle Alppireitille tulevan vuoden keväällä tai kesällä. Matkalle lähtee henkilöitä ja asiantuntijoita, jotka ovat Turun Martinkirkon näyttelyn sekä tulevan hankekokonaisuuden toimijoita.