Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Toimittajia uhkaillaan eniten maahanmuuttojutuista

 

Seurakuntalainen.fi uutisoi maaliskuussa maahanmuuttajien heikosta työllisyysasteesta. Moni maahanmuuttaja työllistyy ravitsemusalalle.

Toimittajiin kohdistuva uhkailu ja vihapuhe ovat yleisiä Suomessa, kertoo Lännen Median päätoimittajakysely. Eniten uhkauksia seuraa maahanmuutto-uutisoinnista.

Kyselyn mukaan uhkailu on useimmiten viestien lähettämistä sähköpostin, puhelimen tai sosiaalisen median kautta. Pahimmissa viesteissä on jopa toivottu toimittajan kuolemaa tai raiskaamista.
Kyselyyn vastasi 22 päätoimittajaa suurimmista tiedotusvälineistä. Päätoimittajista 15 kertoi, että heidän alaisiaan oli uhkailtu kuluneen vuoden aikana.
Päätoimittajat uskovat myös, että toimittajiin kohdistuu nykyään enemmän paineita, koska juttuja jaetaan laajasti sosiaalisessa mediassa. Osa pelkää uhkailun johtavan jopa siihen, että toimittajat ryhtyvät välttämään vaikeiden aiheiden käsittelyä.

STT/Radio Dei

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)