Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Timo Rämä: ”Kaikki Raamattuun vetoaminen ei ole Raamatulla lyömistä”

 

Lähetysjohtaja Timo Rämä puhui Kansanlähetyspäivien Polttopisteessä-esitelmässään lauantaina Raamattu-herätyksen puolesta.

– En tarkoita, että meidän olisi nostettava tämä kaksiteräinen Hengen miekka taisteluaseena ylös ja ruvettava entistä rajummin lyömään Raamatulla päähän. Siitä meillä Kansanlähetyksessä on jo riittävästi kokemusta. Sen sijaan tarvitsemme uutta, nöyrää asennetta Jumalan pyhän sanan edessä, Rämä sanoi.

Timo Rämän mukaan nöyryyttä tarvitaan Raamatun soveltamisessa käytäntöön. On erotettava toisistaan Raamatun arvovalta ja toisaalta omat raamatuntulkintamme.

– Raamattu annettuna Jumalan sanana on ehdoton totuus. Sen sijaan meidän tulkintamme ovat aina enemmän tai vähemmän rajallisia, jopa virheellisiä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Samalla on todettava, ettei suinkaan kaikki Raamattuun vetoaminen ole eikä voi olla Raamatulla lyömistä. Miten muutoin kaikkea oppia kirkossa voitaisiin tutkia ja arvioida Jumalan pyhän sanan mukaan? Rämä kysyi viitaten kirkkojärjestyksen tunnustuspykälään.

Tunnustuspykälän mukaan kirkko ”pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.”

– Kyse onkin siitä, että Sanaan vedotessamme meidän on ennen muuta itse alistuttava sen alle. On annettava Jumalan lain miekan haavoittaa omaa sieluamme ja evankeliumin hoitaa haavojamme. Kun näin olemme itse tulleet Sanalla hoidetuiksi, voimme olla kyllin nöyriä hoitamaan Sanalla toisia, Rämä sanoi.

Onko Raamattu meille rakas?

Raamattu-herätyksellä Timo Rämä tarkoitti myös uutta rakastumista Raamattuun. Rämä viittasi toisaalta Hanna Salomäen tutkimukseen, jossa todettiin, että kansanlähetysväki on aktiivista Raamatun lukemisessa. Toisaalta hän pahoitteli, kuinka vähäiseksi Raamatun lukeminen on käynyt.

– Tässä ei minulla ole varaa syytellä muita. Joudun itsekin painamaan pääni häpeästä alas. Liian vähän olen viipynyt sanan äärellä siinä tarkoituksessa, että hoitaisin omaa uskonelämääni ja Jumala-suhdettani, eläkkeelle vuoden vaihteessa jäävä lähetysjohtaja sanoi viimeisessä Polttopisteessä-luennossaan.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävien Kansanlähetyspäivien tapahtumapaikkana on Seinäjoki Areena.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie