Timo Junkkaala: ”Liberaaliteologian nimellä kulkeva epäusko purkaa koko kristinuskon”

Timo Junkkaala Hengellisillä syventymispäivillä. Kuva: Taneli Törölä

Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala totesi Hengellisten syventymispäivien pääjuhlan puheessaan, että ”kirkossamme on joskus vaikea saada selkoa, mikä on kirkon sanoma”.

– Joskus tuntuu, että ehkä on hyvä niin, hän jatkoi.

– Sillä ajoittain, kun siitä saa selvää, toivoisi, ettei olisi saanut. Kesällä kirkon johdon ääneksi tarjottiin sellaista sanomaa, ettei Raamattu ole elämän ohjekirja, Junkkaala huomautti.

Junkkaala arvioi, että ”sillä kirkon johto yritti sanoa, ettemme usko Raamattuun vaan Jumalaan”.

– Sehän on tietysti osaksi totta. Mutta osatotuuksista voi tulla täysiä valheita. Näin käy silloin, kun tällaisia lauseita käytetään verukkeena, jotta voidaan opettaa ja elää vastoin Raamatun opetusta. Ja juuri näin noita lauseita usein käytetään.

Elämä artikkeli, kestotilaustarjous

– Meillähän ei ole muuta Jumalaa kuin se minkä Raamattu ilmoittaa. Joko uskomme Raamatun Jumalaan tai meillä ei ole kristinuskon Jumalaa ollenkaan, Junkkaala eritteli.

– Voisiko Jumala vielä pysäyttää meidät? hän kysyi.

Junkkaalan mukaan ”kristinuskon hyvä sanoma, jonka olemme kadottamassa alkaa siitä, että on olemassa Jumala, joka on luonut meidät ja ilmoittanut, mitä hän meistä tahtoo”.

– Kuluneena kesänä tiedotusvälineet taisivat tietämättään tehdä hyvän palveluksen, kun ne innokkaasti, vaikkakin asiaa ymmärtämättä, repostelivat sisäministerin lausuntoa. Niin koko kansakunta tuli tietämään, että Raamatun mukaan Jumalaa tulee totella enemmän kuin ihmisiä.

Mutta Jumalan hyvään sanomaan kuuluu muutakin, Junkkaala jatkoi.

– Se kertoo, että tulevaisuutta ei tarvitse pelätä, että kaikki murheet saa heittää Jumalan kannettaviksi, että Jumala kutsuu palaamaan hänen luokseen, että hän tahtoo antaa rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, lempeyttä ja itsehillintää. Eli siis kaikkea sitä, mitä meiltä puuttuu.

– Se kertoo, että Jumala on tullut tähän maailmaan pelastamaan meidät iankaikkiseen elämään. Käsittämättömässä rakkaudessaan hän on sovittanut meidän väärät tekomme ja laiminlyöntimme ja antaa ne Poikansa kärsimyksen, kuoleman ja kuolleista heräämisen perusteella anteeksi. Se on maailman paras ja tärkein uutinen, koska se avaa taivaan ovet.

– Lähdetään kuuluttamaan hyvää uutista, kertomaan muistakin Jumalan lahjoista, jotta suomalaiset eivät menettäisi uskoa Jumalaan, tai jos ovat jo menettäneet, saisivat sen takaisin, Junkkaala rohkaisi.

Lue Timo Junkkaalan puhe kokonaan täältä

Elämä artikkeli, kestotilaustarjous