Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Timo Junkkaala: Lähetysseuran vuosikokouksella voi olla kauaskantoiset seuraukset

 

Suomen Lähetysseuran vuosikokous käsittelee 7. kesäkuuta jäsenaloitetta, jossa seuralle esitetään kurssinmuutosta. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaalan mukaan jäsenaloite liittyy ”suureen kysymykseen, jatkaako Suomen Lähetysseura niiden monien länsimaisten liberaalien kirkkojen lähetysjärjestöjen tiellä, jotka ovat kadottamassa kristillisen identiteetin.”

Kurssinmuutosta esittävän jäsenaloitteen takana on Timo Junkkaalan mukaan yksi entinen lähetysjohtaja ja useita muita merkittäviä Lähetysseuran työntekijöitä. Junkkaalan mukaan sillä, miten vuosikokous suhtautuu jäsenaloitteeseen, voi olla kauaskantoiset seuraukset.

”Se liittyy suureen kysymykseen, jatkaako Suomen Lähetysseura niiden monien länsimaisten liberaalien kirkkojen ja lähetysjärjestöjen tiellä, jotka ovat kadottamassa kristillisen identiteettinsä ja sen myötä menettämässä merkityksensä, vai palaako se siihen kristilliseen lähetystyöhön, jota se aiemmin on edustanut ja jossa Jumalan sana on keskuksessa ja ohjaa kaikkia ratkaisuja”, Junkkaala kirjoittaa Seurakuntalaisen kolumnissa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Suomen Raamattuopiston Säätiö on Suomen Lähetysseuran yhteisöjäsen.

Lue kolumni kokonaisuudessaan tästä.