Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Timo Junkkaala: Älä alistu! –video monin verroin parempi kuin sen saamat reaktiot

 

Timo Junkkaala

Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala suosittelee Iltalehden toimitukselle kuullun ymmärtämisen kurssia. Hän viittaa Nuotta-lehden ja kristillisten järjestöjen Älä alistu –kampanjan uutisointiin.

Iltalehden verkkolehden mukaan (22.3.) ”Kristillisten järjestöjen homovastainen kampanja rinnastaa homoseksuaalit murhaajiin.”

– Näin ei tapahtunut, vaan kampanjassa puhuttiin  Jumalan mahdollisuuksista antaa uusi alku erilaisille ihmisille, jopa murhaajille, Junkkaala toteaa.

Sanasta sanaan videon kohtaus, josta Iltalehti otsikkonsa tuotti, kuuluu näin:

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

”Ei ole helppo uskoa, että tämmöinen ihme voi tapahtua. Ajatellaan, että se on tämän ihmisen oma olemus ja sisin. Unohdetaan se, että ollaan muutenkin kovin erilaisia kuin Jumala on meidät luonut. Ja sillee, että meissä on se kaikki hyvä, minkä Jumala on meihin luonut, mutta meissä on kaikki se mitä maailma on meihin laittanut. Ja mitä perisynti saa aikaan. Jos kerran joku murhaaja voi tehdä parannuksen niin miksei joku homokin? Niin kuin mä olen itse elävä esimerkki siitä, että tästä puolesta itsestään voi päästä eroon.”

– Jos tuo on homojen väärää rinnastamista murhaajiin, jokaisessa hyvässä saarnassa tehdään samaa kun sanotaan ”sinäkin voit tehdä parannuksen ja päästä taivaaseen kun ristin ryövärikin pääsi”, Junkkaala vertaa.

Raamattuopisto yhä kampanjassa mukana

Suomen Raamattuopisto vaikuttaa Älä alistu! -kampanjassa taustajärjestönä.

– Nuotta Mediaa tekevät nuoret halusivat herättää keskustelua vallitsevista arvoista. Meitä pyydettiin tukemaan kampanjaa ja lähdimme mukaan, Raamattuopiston nuorisotyön tiimin johtaja Tiina Karlsson kertoo.

– Ei meillä ole mitään syytä kritisoida kampanjaa, jossa pyritään puolustamaan Raamattua, vähemmistöä ja sananvapautta, Junkkaala jatkaa.

Junkkaala kehottaa kampanjasta loukkaantuneita lukemaan kunnolla kampanjan tavoitteet.

– Eikä Raamatun lukeminenkaan ole pahitteeksi.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma