Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Tikkurilan seurakunnan kappalainen Heikki Leppä menehtyi sukellusonnettomuudessa

 

Heikki Leppä herättäjäjuhlilla Vantaalla heinäkuussa 2016. Kuva: Pertti Hildén

Vantaan herättäjäjuhlien pääsihteeri ja hääyön ideoija pastori Heikki Leppä kuoli sukellusonnettomuudessa Lohjalla lauantaina 14.1.

Tikkurilan seurakunnan kappalainen, TT Heikki Leppä löydettiin kuolleena lauantaina 14.1. Lohjan Ojamon vanhalta kaivoslammelta. Ojamon luolastot ovat harrastajasukeltajien suosiossa. Siellä on tapahtunut aikaisemminkin vakavia sukellusonnettomuuksia.

Herättäjäyhdistyksen verkkosivujen mukaan Heikki Leppä sai kipinän sukellusharrastukseen reilu neljä vuotta sitten Kap Verdellä. Verkkosivusto kertoo, että sukeltaminen oli Lepälle rakas ja rentouttava harrastus. Sukeltamisella oli hänelle myös hengellinen ulottuvuus.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

”Sukellus on tietynlainen retriitti. Siellä näkee Jumalan luomistyöstä asioita, joita ei pinnalla näe. Lempivirteni on virsi 310 ja sen säe ”syvihin vesihin”. Joskus on ollut kiusaus teettää t-paita, jossa olisi tuo teksti.

Heikki Leppä toimi viime kesänä Vantaalla pidettyjen herättäjäjuhlien toisena pääsihteerinä. Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast kertoi Iltalehden haastattelussa, että Leppä oli ahkera ja idearikas työntekijä. Idearikkaudesta hyvä esimerkki on Lepän ideoima matalankynnyksen hääyötapahtuma, jota on kopioitu eri puolilla Suomea.

Heikki Leppä tuli tunnetuksi myös sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajana. Vantaan seurakuntien verkkosivuilla hän on todennut: olevansa valmis vihkimään tai siunaamaan sinä päivänä, kun seurakuntalainen sitä pyytää ja laki sallii.