Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Teologian tohtori: Väärät evankeliumit eivät pelasta

 

Vesa Ollilainen on tutkinut evankeliumin olemusta. KUVA: SUSANNA SARIMAA

Teologian tohtori, Kansanlähetysopiston teologialinjan vastaava Vesa Ollilaisen mukaan ihmiset määrittelevät tänä päivänä hyvin monella eri tapaa sen, mitä evankeliumi on: jollekin se on luonnonsuojelua, toiselle lähimmäisen rakastamista.

– Ei riitä, että puhutaan evankeliumista, vaan sen sisältöä pitää myös julistaa. Ja uskoa siihen vaikeissa tilanteissa, eikä hakea pelastusta muualta, evankeliumista kirjan kirjoittanut Ollilainen painottaa.

Vesa Ollilaisen mielestä evankeliumi tiivistetään osuvasti Raamatussa Ensimmäisessä korinttilaiskirjeessä (15:3-7). Siinä Paavali kertoo, kuinka Kristus kuoli syntiemme vuoksi, haudattiin ja nousi ylös kuolleista sekä ilmestyi opetuslapsille. Pienoisevankeliumin (Joh. 3:16) ihmeellisyys aukeaa hänestä silloin, kun kysyy, mikä on se maailma, jota Jumala rakastaa.

– Se on luotu Sanan kautta, ja Sana tuli tänne lihaksi. Se on maailma, joka ei ota häntä vastaan, rakastaa pimeyttä enemmän kun valoa, vihaa Jumalaa ja vainoaa hänen seuraajiaan. Tätä maailmaa Jumala rakastaa. Se on häkellyttävää, kirjan Elämä ja evankeliumi (Uusi Tie 2014) kirjoittanut pastori ajattelee.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lue lisää tällä viikolla ilmestyvästä Uudesta Tiestä (11/2014).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie