Teologian opiskelun suosio kasvussa

 

Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan haki tänä keväänä 782 opiskelijaa, mikä on 26 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, jolloin tiedekuntaan haki 619.

Kevään yhteishaussa yliopistoon saapui 26 663 hakemusta eli noin 1500 enemmän kuin viime vuonna. Eniten suosiotaan kasvatti juuri teologinen tiedekunta.

Teologisen tiedekunnan dekaani Aila Lauha arvioi yliopiston tiedotteessa suosion syyksi muun muassa tiedekunnan määrätietoisen tiedottamisen, yhteistyön lukioiden kanssa sekä sen, että uskonnosta on keskusteltu mediassa vilkkaasti.

– Tämän päivän yhteiskunnassa tarvitaan uskontoon liittyvää asiantuntijuutta. Luulen, että tämän myös hakijamme ovat oivaltaneet, Lauha pohtii.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Myös Tampereen piispa Matti Repo kertoi Facebook-sivullaan ilahtuneensa hakijamäärästä.

– Teologia kasvattaa suosiotaan, mikä ilahduttaa sekä piispaa että dosenttia. Kirkko on teologien suurin työllistäjä. Viime aikoina on papinvirkoja kuitenkin auennut seurakunnissa vähemmän kuin aiemmin. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta moni seuraa kutsumustaan hengelliseen työhön alttiisti, Repo kirjoittaa.

Helsingin yliopiston lisäksi myös Itä-Suomen yliopistossa ja Åbo Akademissa on teologiset tiedekunnat. Itä-Suomen yliopiston teologian osastoon Joensuuhun hakijoita oli 351, kun heitä vuotta aikaisemmin oli 250. Myös Åbo Akademin teologiseen tiedekuntaan on entistä enemmän pyrkijöitä. 

 
Artikkelibanneri perussanoma