Teologian alan ammattiliiton perustamiskokous pidetään tänään

 

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta sijaitsee Vuorikatu 3:ssa. Kuva: Sari Savela

Teologeja, jotka työskentelevät muualla kuin seurakunnissa tai kouluissa uskonnonopettajina on työmarkkinoilla noin 2000. Nyt heille perustetaan oma teologian alan ammattiliitto.

Tänään perjantaina 2.6. perustetaan teologian alan ammattiliitto, joka tulee toimimaan Kirkon Akateemiset (AKI) ry:n jäsenjärjestönä. AKIin kuuluu entuudestaan Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen Kanttori-urkuriliitto.

AKIn verkkosivujen mukaan Kirkon akateemiset AKI ry huolehtii jäsenjärjestöjensä jäsenten palkka- ja muusta edunvalvonnasta, AKI-yhteisön viestinnästä sekä työmarkkina- ja järjestöyhteyksistä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Teologian alan ammattiliiton perustamiskokoukseen kutsutaan teologeja facebook-sivuston kautta. Sivustolla kerrotaan, että uusi perustettava ammattiliitto tarjoaa ammatillisen järjestäytymiskanavan teologeille. Kanavan, joka tukee teologien ammatti-identiteettiä ja vastaa heidän ura- ja koulutuskysymyksiinsä. Teologeja, jotka työskentelevät esimerkiksi järjestöissä, julkishallinnossa ja yrityksessä on yhä enemmän.

Perustamiskokous pidetään tänään klo 16-18 Helsingissä Akava-talossa osoitteessa Rautatieläisenkatu 6.