Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Temppeliaukion kirkon kävijämäärä kasvanut voimakkaasti pääsymaksusta huolimatta

 

Lokakuun alusta Helsingin hiippakunnassa voidaan järjestää jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia ilman rajoituksia. Kuva: Sari Savela

Lokakuun loppuun mennessä Temppeliaukion kirkossa on käynyt noin 830 000 vierailijaa. Kävijämäärän odotetaan nousevan lähes 900 000:een vuoden loppuun mennessä

Vuonna 1969 rakennettu Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Sen vetovoima on kasvanut vuosittain. Suosiota ei ole laimentanut sekään, että kirkossa otettiin käyttöön kolmen euron sisäänpääsymaksu vuoden 2017 alusta. Tänä vuonna kävijämäärä on selvästi suurempi kuin viime vuonna, jolloin kirkkoon tutustui lähes 700 000 ihmistä. Aiempina vuosina kirkossa on vieraillut noin puoli miljoonaa kävijää.

– Olemme olleet iloisia siitä, että kirkko on edelleen kiinnostava vierailukohde monille turisteille. Olemme kuitenkin huomanneet, että vierailijoistamme suurin osa on turisteja ja pääkaupunkiseutulaiset vierailevat kirkossa harvemmin, Temppeliaukion kirkon turistityöstä vastaava palvelupäällikkö Eekku Aromaa kertoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Marraskuussa ja joulukuun alussa perjantaihin 8.12. saakka Temppeliaukion kirkkoon pääsee koodilla ”marraskuu” kaksi yhden hinnalla kirkon aukioloaikoina. Töölön seurakunnan jäsenet, alle 18-vuotiaat ja voimassa olevalla Museokortin haltijat pääsevät sisään ilmaiseksi.

STT