Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Tellus-lähetyskonferenssi haastaa, uudistaa ja innoittaa

 

Helluntaiherätyksen lähetyskonferenssi järjestetään Joensuussa tulevana perjantaina ja lauantaina. Konferenssin teemana on Oikeus kuulla. Pääpuhuja Dick Brogden haastaa jakamaan Jeesuksen intohimon: maailmassa on vielä yli 6 000 saavuttamatonta kansaa.

– Suurin haaste lähetystyön saralla tänä päivänä on islamilainen maailma. Jos olemme kuuliaiset Jeesukselle ja haluamme jakaa hänen intohimonsa, meidän tulee olla halukkaita menemään näihin paikkoihin, vaikka se olisi riskialtista ja vaikeaa.

Kaksi helluntaiherätyksen lähetysjärjestöä sekä Pohjois-Karjalan helluntaiseurakunnat järjestävät valtakunnallisen lähetyskonferenssin tämän viikon perjantaina ja lauantaina 28.-29. maaliskuuta. Tellus 2014 jatkaa joka toinen vuosi järjestettävien konferenssien sarjaa.

Konferenssin päätavoitteena tänä vuonna on haastaa uutta sukupolvea kohtaamaan kutsujansa, kenttänsä ja lähetyspolkunsa. Tapahtuman teeman mukaisesti jokaisella heimolla, kansalla ja kieliryhmällä on oikeus kuulla evankeliumi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olemme Joensuussa ja koko maakuntana tarttuneet omassa lähetyksen strategiassamme tähän totuuteen, että jokaisen ihmisen kaikkina aikoina on saatava tieto Jeesuksesta Kristuksesta. Tämän teeman kannustamina olemme etsineet yhdessä [lähetysjärjestöjen] Fidan ja Avainmedian kanssa sellaisia sisältöjä, jotka kannustavat meitä tavoitteen saavuttamiseksi, Joensuun helluntaiseurakunnan nuorisopastori Eero Haarala kertoo.

– Nykypäivän ihmisten maailmassa on paljon sellaisia tapoja levittää evankeliumia, joihin meiltä uskovina on toistaiseksi puuttunut rohkeutta lähteä mukaan. Konferenssin kanavatarjonta tuo esille monia mielenkiintoisia näkökulmia lähetystyöhön eri puolilla maailmaa. Erityisesti haluamme avata islamilaisessa maailmassa tällä hetkellä tapahtuvaa murrosta ja toisaalta tuoda esille niitä vaikutuksia, jotka saattavat olla viemässä meitä kristittyinä pois evankeliumin ytimestä, Kristuksesta.

Islamilainen maailma haasteena

Lähetyskonferenssin pääpuhujaksi on kutsuttu Dick Brogden. Dick Brogden on yhdysvaltalainen toisen polven lähetystyöntekijä, joka on perheineen työskennellyt ympäri muslimimaailmaa jo parinkymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä hän tekee työtä Egyptissä, kuohuvan muslimimaailman yhdessä polttopisteessä.

– Jumala haluaa, että rakastamme asioita, joita Hän rakastaa. Ja Jumala rakastaa kansoja. Maailmassamme on vieläkin yli 6 000 tavoittamatonta ihmisryhmää, Boden haastaa.

– He asuvat maissa, joissa on vaarallista tai vaikeaa elää. Jos haluamme viedä evankeliumin koko maailmaan, meidän täytyy kuolla itsellemme, uhrautua ja elää rohkeaa elämää paikoissa, joissa ei ole suosittua tai turvallista olla kristitty. Suurin haaste lähetystyön saralla tänä päivänä on islamilainen maailma. Jos olemme kuuliaiset Jeesukselle ja haluamme jakaa hänen intohimonsa, meidän tulee olla halukkaita menemään näihin paikkoihin, vaikka se olisi riskialtista ja vaikeaa.

– Odotan, että sydämemme aukeavat edustamaan Jeesusta vaikeimmissakin paikoissa – koska Hän on sen arvoinen, Boden sanoo.

Dick Brogdenin tulkkina toimii Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja Mika Yrjölä. Konferenssin musiikista vastaa Newland. Seinäjoen helluntaiseurakunnan nuorisotyön keskellä syntynyt orkesteri kuvailee filosofiaansa ”Jeesukseen intohimoisesti rakastumisena”. Newland painottaa voimakkaasti Jumalan kohtaamista ja keskittymistä Jeesuksen persoonaan.

 

Helluntaiherätyksen sivustolla uutisia konferenssista koko tapahtuman ajan.

UskoTV:ssä suorat lähetykset konferenssin päätilaisuuksista.