Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Teljän seurakunnan isonen, Juuso Rosenqvist, pääsee ääneen SuomiAreenalla heti avauspäivänä

 

Arkistokuva Porin SuomiAreenasta vuodelta 2016: Eetu Salmi

Viisipäiväinen keskustelutapahtuma, SuomiAreena, käynnistyy Porissa maanantaina 15.7. Tänä vuonna kirkon tilaisuuksissa keskitytään nuoriin.

SuomiAreenalla kirkon painopiste on nuorissa tulevaisuuden tekijöinä sekä se, kuinka uskonto-osaaminen voisi toimia katsomusten välisen yhteisymmärryksen perustana.

Avauspäivänä Nuori Kirkko ja Porin kaupunki järjestävät kello 14.30–15.30 Porin kaupungintalon pihalla keskustelutilaisuuden nuorten osallisuudesta Suomessa.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Sitä pohjustaa porilaisille nuorille tehty kysely osallisuuden onnistumisista ja kehittämiskohteista.

Arkkipiispan, päättäjien ja asiantuntijoiden joukossa keskusteluun tuo näkökulmaa mm. Porin Teljän seurakunnan isonen Juuso Rosenqvist.

Aiemmilta vuosilta tutut Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet järjestetään Keski-Porin kirkossa.

Maanantaina Tampereen piispa Matti Repo sekä Manse-rockin tähdet Mikko Alatalo ja Juha Torvinen keskustelevat musiikin merkityksestä vaikuttamisen välineenä.

Tiistaina arkkipiispa Tapio Luoman kumppaniksi saapuu Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. He pohtivat, saako koulusta eväät onnelliseen elämään ja parempaan tulevaisuuteen.

Keskiviikkona keskustellaan luovuudesta ja innovaatioista lasten näkökulmasta. Mukana ovat Lapuan piispa Simo Peura ja lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Keskiössä on kysymys siitä, missä määrin perheen varallisuus tai asuinpaikka vaikuttaa siihen, pääsevätkö lapsen kyvyt ja innostus esiin.

Torstaina Helsingin piispa Teemu Laajasalo jututtaa tekoälytutkija ja -yrittäjä Maria Ritolaa sekä mobiilipelien kehittäjää, visionääri Peter Vesterbackaa. Iltahetkessä mietitään, miksi onnistumisen toivo on tärkeämpää kuin epäonnistumisen pelko.

Kirkon tarjoama, päivittäinen ohjelma löytyy täältä.