Televisiokatsojat pääsevät laulamaan yhdessä hengellisiä lauluja

 

Juontaja Leevi Ahopelto (vas.), kapellimestari Lasse Heikkilä ja toinen juontaja Minna Pyysalo tekevät kristillistä musiikkiohjelmaa televisioon palavalla sydämellä.

Uudenlainen yhteislauluohjelma Nyt lauletaan! avaa kaikille mahdollisuuden laulaa hengellisiä lauluja television ääressä. Muusikko, kapellimestari Lasse Heikkilä tietää, että laulu voi jäädä mieleen paremmin kuin puhe tai luettu teksti.

Nyt lauletaan! on uusi yhteislauluohjelma televisiossa. Nostalgisessa ohjelmassa lauletaan tuttuja ja uusiakin hengellisiä lauluja sekä rakastettuja kansanlauluja orkesterin säestyksellä. Alfa TV:llä loppuvuodesta nähty pilottijakso sai runsaasti katsojia, jotka toivoivat ohjelmalle jatkoa. Tulevissa jaksoissa kapellimestarina on idean isä, säveltäjä Lasse Heikkilä. Juontajina ja laulattajina toimivat kokeneet laulajat Minna Pyysalo ja Leevi Ahopelto. Ohjelmatyöryhmän tausta on evankelinen yhteiskristillisyys.

– Isokin ihmisjoukko voi kokea yhteyttä laulamalla samaa laulua samaan aikaan, vaikka eivät toisiaan näekään, Heikkilä visioi tyytyväisenä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Jokaisessa jaksossa vierailee joku yllätysartisti. Vieraiksi kutsutaan vuoroin kokeneita ammattilaisia ja nousussa olevia nuoria laulajia. Musiikillisessa toteutuksessa yhdistyy raikas sovitus, kuitenkin laulun alkuperäisversion henkeä kunnioittaen.

Videopuhelun kautta jotkut katsojista pääsevät kertomaan, miksi ovat jotakin tiettyä laulua toivoneet

Nyt lauletaan! -ohjelmaan katsojat pääsevät osallistumaan muutenkin kuin laulamalla. Laulutoiveita toteutetaan, ja videopuhelun kautta jotkut katsojista pääsevät kertomaan, miksi ovat jotakin tiettyä laulua toivoneet.

– Perinteiset yhteislaulut ovat joissakin vapaissa seurakunnissa nykyisin korvautuneet ylistyslauluilla. Ne ovat usein melodisesti köyhiä ja rytmillisesti vieraita käännöslauluja varsinkin varttuneemmalle väelle, mutta toki niillekin on paikkansa.

Suomen televisiossa konsertteja ja laulukilpailuja löytyy, mutta yhteislauluun keskittyviä ohjelmia puuttuu. Yhdessä laulamisella ilman kilpailua ja vertailua on suuri sosiaalinen merkitys. Monelle tuttujen laulujen kuunteleminen voi ilman laulamistakin tuoda iloa, lohdutusta ja turvallisuuden tunnetta. Ohjelman keskeinen tavoite on kansan yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen positiivisuuden ja toivon näkökulmasta.

– Toivomme myös, että jokaisen sydämessä oleva uskonsiemen saisi lauluista ravintoa, Heikkilä tiivistää.

Alkuvuoden artistivieraina ovat seitsemäs helmikuuta Johanna Särkkälä sekä Musiikkiteatteri Valkia. Maaliskuussa vieraaksi saapuu Sami Asp. Ohjelmasarjan tuottaja ja ohjaaja on Timo Kivinen. Nyt lauletaan! nähdään Alfa TV -kanavalla kerran kuukaudessa sunnuntai-iltaisin.

Teksti: Kirsi-Klaudia Kangas