Täydet ja tyhjät pullot

 

Miksi kirkot kasvavat Afrikassa ja tyhjentyvät Euroopassa? Vapaakirkkojen kansainvälisen liiton yleiskokouksessa puhunut Kongon Evankelisen kirkon johtaja Patrice Nsouami vertasi eurooppalaisia ja afrikkalaisia täyteen ja tyhjään pulloon.
– Euroopassa ihmisillä on kaikkea. He ovat niin täynnä, ettei heihin mahdu enää mitään. Afrikassa on puutetta ja köyhyyttä, mutta samalla myös voimakas hengellinen jano.

IFFEC (International Federation of Free Evangelical Churches) piti yleiskokouksensa Espanjan Barcelonassa 13.–18.9. Yleiskokouksen aamupäivien ohjelma keskittyi Intian, Afrikan ja Etelä-Amerikan kirkkojen ja lähetystyön historiaan, tämän päivän tilanteeseen ja tulevaisuuden muutoksiin. Keskeinen havainto on, että lähetystyötä tehdään nyt kaikkialta kaikkialle. Ne maat ja kansat, jotka ovat olleet perinteisiä lähetystyön kohteita, lähettävät nyt lähetystyöntekijöitä. Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia yhteistyölle.

Uusia seurakuntia

Ensi vuonna IFFEC järjestää seurakunnanistutukseen liittyvän konferenssin Saksassa, jossa Saksan Vapaakirkko on istuttanut vuodesta 2006 lähtien 40 uutta seurakuntaa. Saksassa tavoitteena on perustaa vielä 60 lisää vuoteen 2016 mennessä. Seurakuntien istuttaminen on tehokkaimpia tapoja uusien ihmisten tavoittamiseksi.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Henkilövalintoja

IFFEC on verkosto, johon kuuluu 33 kirkkoa viidestä maanosasta, jotka edustavat vapaakirkollista seurakuntanäkemystä ja ajattelua. IFFEC kokoontuu joka neljäs vuosi yleiskokoukseen, jossa valitaan hallituksen puheenjohtaja ja pääsihteeri neljäksi vuodeksi – sekä myös jäsenet hallitukseen ja eri toimikuntiin.
Barcelonassa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yhdysvaltalaisen The Evangelical Covenant Churchin varajohtaja Donn Engebretson ja pääsihteeriksi Espanjan Vapaakirkon (FIEIDE) pääsihteeri Francisco Portillo-Ortega.
Teologisessa toimikunnassa jatkaa Suomen teologisen opiston rehtori Simo Lintinen ja lapsityön verkostossa opiston opettaja Pentti Rantanen.
Uutena jäsenenä IFFECiin liitettiin Hongkongin Mission Covenant -kirkko.

 

 
Päivä artikkelibanneri syksy 2023