Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Tavoitteena seurakuntakulttuuri, joka puhuttelee 2010-luvun sukupolvea”

 

Muusikko Ida Elina ilahduttaa tapahtumassa raikkaalla kantelepopillaan. KUVA: Spirit-verkosto.

Spirit 2016 -tapahtuma kokoaa helatorstaina Tampereen Aleksanterin kirkkoon yhteisöllisestä ja raikkaasta seurakuntaelämästä kiinnostuneita.

Kolmannen kerran järjestettävä tapahtuma on Hengen uudistus kirkossamme ry:n rakentaman Spirit-yhteisöverkoston näkyvin tilaisuus, joka kerää koolle satoja seurakuntien vastuunkantajia ja työntekijöitä, erityisesti nuoria aikuisia.

Spirit-verkosto yhdistää paikallisseurakuntien ja järjestöjen yhteisöjä ja tarjoaa niiden työn tueksi muun muassa valmennuksia ja johtajatapaamisia. 5. toukokuuta järjestettävän tapahtuman muina järjestäjinä onkin viisi paikallisseurakuntaa tai seurakuntayhteisöä: Tampereen Uusi verso -yhteisö, Hengen uudistus kirkossamme ry, helsinkiläinen Kotiryhmäverkosto, Vuosaaren seurakunnan Kuninkaanillat sekä Lempäälän Majakka-yhteisö.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Tapahtuman tavoitteena on inspiroida ja rohkaista osallistujia rakentamaan sellaista seurakuntakulttuuria, joka puhuttelee 2010-luvun sukupolvea ja tarjoaa hengellistä kasvua tukevan yhteyden, Hengen uudistus kirkossamme ry:n yhteisöinspiraattori Johanna Sandberg kuvaa.

– Vallankumous tapahtuu, kun kirkon työntekijät uskaltavat luottaa seurakuntalaisille aitoa vastuuta samalla heidän rinnallaan kulkien, Vuosaaren seurakunnan evankelioimistyöstä vastaava seurakuntapastori Antti Pesonen haastaa.

Päivän aloittava Mikaelmessu on turkulainen esimerkki monissa seurakunnissa toteutetuista seurakuntalaislähtöisistä, nuorekkaista jumalanpalveluksista. Spirit -tapahtuman iltapäivä on omistettu Open Space -työskentelylle, jossa osallistujat työstävät ryhmissä kysymystä: miten seurakunta voisi toteuttaa tehtäväänsä levittää Jumalan valtakuntaa uskottavasti ja luovasti.

Monipuolisessa ohjelmassa on mukana talk show, draamaa ja ylistystä. Päivätilaisuuksiin raikkaan tuulahduksen tuo Ida Elinan kannelpop. Ilmaisessa tapahtumassa on oma ohjelma lapsille kahdessa ikäryhmässä.

Puhujina on yhteisötyön uranuurtajia ja Spirit-verkoston johtajia: Timo Pöyhönen, Antti Pesonen ja Marko Huhtala Johanna Sandberg, Pasi Jaakkola, Salla Kuisma, Matti Vehviläinen, Anni Karjalainen, Olli Viljakainen ja Matti Hernesaho.

Katso tarkemmat ohjelmatiedot täältä.

 
Kylvaja artikkelibanneri