Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Turun Kirkkopäiville emerituspiispa Eero Huovisen vieraaksi

 

Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö ja piispa Huovinen keskustelevat elämästä, Suomesta ja oikeudenmukaisuudesta lauantaina 20.5.2017 klo 13−14 Logomossa Turun Kirkkopäivillä.

Eero Huovisen lämminhenkiset, sielun syviä tuntoja luotaavat keskusteluhetket ovat olleet jo vuosien ajan Kirkkopäivien suosituinta antia. Huovisen nojatuoliin ovat aiemmin istahtaneet muun muassa Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn ja lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

Myös presidentti Tarja Halonen on mukana Kirkkopäivillä. Hänen kanssaan maailmaa parantaa arkkipiispa Kari Mäkinen perjantaina 19.5.2017 klo 19−20 Turun tuomiokirkossa eri uskontojen yhteisen rauhankävelyn päätteeksi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kirkkopäivien ytimessä ovat monipuoliset keskusteluohjelmat, joissa pohditaan päivänpolttavia sekä ikuisia aiheita. Keskusteluja siivittävät yhteiskunnan ja kirkon vaikuttajat Suomesta ja maailmalta.

19.−21.5.2017 Turun keskusta ja lähitienoot täyttyvät ajankohtais- ja kulttuuritapahtumista. Kirkkopäivät on valtakunnallinen, vahvasti paikallisväritteinen kaiken kansan kaupunkifestivaali ja avara ikkuna 2000-luvun kirkkoon. Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuo Kirkkopäivien yhteydessä järjestettävät Valtakunnalliset Lähetysjuhlat. Turun Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Kirkkopäiviä vietetään joka toinen vuosi. Radio Dei lähettää suoraa lähetystä kirkkopäiviltä perjantaina ja lauantaina 19.-20. toukokuuta.