Suomen Raamattuopisto lomauttaa lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi

 

Kuva: Suomen Raamattuopisto

Suomen Raamattuopistolla pidetyt yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Talouden tervehdyttämiseksi lähes koko henkilökunta lomautetaan kolmeksi viikoksi tämän vuoden aikana.

Suomen Raamattuopiston Säätiö ja sen liiketoimintayksikkö Perussanoma Oy lomauttavat lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi tämän vuoden aikana.

– Lomautus on osa toimia, joiden tavoitteena on tervehdyttää talous kestävälle pohjalle ja antaa turvalliset puitteet Raamatun opetukselle ja evankeliumin julistamiselle jatkossakin, toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen sanoo.

SEKL Neliöb. vko 12. MJa

Suomen Raamattuopiston Säätiössä lomautukset ovat hyvin harvinaisia.

– En tiedä, onko meillä koskaan aikaisemmin lomautettu, vaikka niukkuudessa on aina ennenkin eletty.

Tiukentunut taloustilanne johtuu kustannusten noususta sekä vuokratuottojen ja julkisen tuen kuten valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten vähenemisestä. 

– Samaan aikaan uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme, Lauri Vartiainen toteaa, – Hyvin monet kristilliset järjestöt Suomessa kamppailevat samojen haasteiden kanssa.

Lomautuksista koituvat haitat pyritään minimoimaan

Lomautus koskee lähes koko henkilökuntaa, myös johtoryhmää. Vain välttämättömät tukipalvelut, lyhyet määräaikaiset työsuhteet ja erillisen hankerahoituksen piirissä olevat jäävät lomautuksen ulkopuolelle. Lopullinen lomautettavien määrä on viiden- ja kuudenkymmenen välissä.

– Päätös oli raskas, sillä lomautukset tuntuvat aina työntekijöiden taloudessa. Lomautukset pyritään järjestämään räätälöidysti niin, että niistä koituvat haitat työntekijöille tulisivat minimoiduksi.

– Kiitämme uskollisia tukijoitamme siitä, että esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi osaltaan lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Lauri Vartiainen kiittää.