Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Profiili-seminaarissa pohditaan kristillisessä työssä jaksamista

 

– Haluamme tukea kirkkomme nuorisotyöntekijöitä järjestämällä seminaarin, jossa he saavat hoitaa omaa hengellistä elämäänsä, .Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen sanoo. Sley on yksi Profiili-seminaarin järjestäjistä Kuva: Juhana Pitkänen

Seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyössä toimiville ja kaikille kristillisestä nuorisotyöstä kiinnostuneille suunnattu Profiili-seminaari järjestetään 25.-27.4.2017 Siikaniemen kurssikeskuksessa Hollolassa.

Kolmipäiväisen seminaarin tarkoituksena on antaa työkaluja varhaisnuoriso- ja nuorisotyöhön sekä nuorten aikuisten parissa tehtävään työhön. Päivät järjestetään jo kuudetta kertaa.

– Haluamme tukea kirkkomme nuorisotyöntekijöitä järjestämällä seminaarin, jossa he saavat hoitaa omaa hengellistä elämäänsä sekä verkostoitua kollegojen kanssa. Käytännön työ on usein yksinäistä puurtamista, joten näillä päivillä on tarkoitus levätä ja varustautua niin, että jaksamme yhdessä eteenpäin, toteaa yksi tapahtuman pääjärjestäjistä, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen. 

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Miten auttaa some-riippuvaista nuorta?

Tänä vuonna seminaarin teemana on työssä jaksaminen. Päivillä kuullaan muun muassa piispa Matti Repoa aiheesta ”Minua suurempi tehtävä – kuinka jaksamme Jumalan valtakunnan työntekijänä”, ja evankelista Seppo Niemeläinen avaa näkökulmia armolliseen elämään. Iltagaalassa osallistujat saavat nauttia Jukka Leppilammen konsertista.

Ohjelmassa on myös työpajoja, joista kristillisen työn tekijä voi ammentaa vinkkejä omaan käytännön työhön. Esimerkiksi työpajassa ”Koukussa!” Peliklinikan tieto- ja tukipiste Tiltin koordinaattori Jenni Kämppi valottaa hyvin ajankohtaista aihetta: miten auttaa niitä nuoria, jotka vajoavat yhä syvemmälle netin, pelien, somen tai päihteiden maailmaan.

Aikaa on varattu myös osallistujien keskinäiseen kohtaamiseen ja keskusteluun sekä virkistymiseen ja liikkumiseen pelailun ja saunomisen muodossa.

Runsaat 120 osallistujaa

Seminaarin osallistujamäärä on parina viime vuonna vakiintunut 120 osallistujan paikkeille. Päiville osallistuu niin seurakunnan kuin järjestöjen työntekijöitä. Seurakunnan työntekijöitä on päivillä hieman järjestöjen väkeä enemmän.

Seminaarin järjestävät Joutjärven seurakunta, Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley) ja Suomen Raamattuopisto (SRO).