Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tasavallan presidentti on myöntänyt lentokapteenin arvonimen Hannu Heinoselle

 
Hannu Heinonen lentokoneen ohjaamossa.

MAF toimii Keniassa, Nairobissa, Wilsonin lentokentältä käsin. Hannu Heinonen vastasi kaikkien koneiden avioniikan toimivuudesta.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt joulukuussa 2020 lentokapteenin arvonimen lähetystyöntekijä Hannu Heinoselle. Lentokapteeni on ilmailun alan ainoa arvonimi ja se annetaan ansiokkaasta palveluksesta ilmailun tehtävissä.

Hannu ja Päivi Heinonen ovat palvelleet noin 27 vuotta Kansanlähetyksen lähetteinä lähetyslentotyössä Mission Aviation Fellowship (MAF) -järjestön työyhteydessä Afrikassa.

Hannu Heinonen toimi ensin MAF:n lentokonehallilla ja sen radio-korjaamossa Nairobin Wilsonin lentokentällä avioniikkateknikkona ja myöhemmin vastaavana lentokoneradiomekaanikkona. Hän johti avioniikkatiimin työskentelyä lähetyslentokoneiden sähkö- ja radiolaitteiden, mittaristojen ja kompassijärjestelmien kunnossapidossa. Hän vastasi koneisiin tehtävistä laiteasennuksista ja antoi  laitteisiin ja järjestelmiin liittyvää MAF:n sisäistä koulutusta. Työ sisälsi matkoja myös muihin Afrikan maihin, joissa MAF:n lentokoneita lentää ja huolletaan.

KRS Krito 10.-23.6.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

MAFin hangaari Wilsonin lentokentällä Nairobissa. .
MAF toimii Keniassa Wilsonin lentokentältä käsin. Hannu Heinonen vastasi kaikkien koneiden avioniikan toimivuudesta. Kuva on MAF:n lentokonehallista Nairobin lentokentällä. Kuva: Mikael Halleen

Hannu Heinosen uran merkittävimpiä tehtäviä ovat olleet MAF:n avioniikkakorjaamon perustaminen Kenian Nairobiin, järjestön lentokoneiden avioniikan uudistaminen sekä päämekaanikkojen koulutus.

Hannu Heinonen kommentoi arvonimiuutista tuoreeltaan nykyiseltä työalueeltaan Kyprokselta näin:

− Kiitollinen mieli on ennen muuta Jumalalle ja Suomen tasavallan presidentille, joka antoi tällaisen tunnustuksen – varsinkin kun olen toiminut ilmailualalla tekniikan puolella. Yleensä paljon huomioidaan lentäjiä. Tämä on rohkaisu tekniikan puolen työntekijöille, joilla on merkittävä rooli siinä, että lentokoneilla on turvallista matkustaa, kun laitteet ja järjestelmät lennoilla toimivat.

− Kiitos kaikille teille, jotka olette tukeneet työtämme ja rukoilleet meidän puolestamme tässä työssä. Ilman sitä tämä ei olisi mitenkään ollut mahdollista, ja sen takia ajattelen, että kiitos tästäkin kuuluu kaikille teille.

Tasavallan presidentin 11.12.2020 myöntämät arvonimet on nähtävissä täällä. Asiasta uutisoivat MAF, Suomen lähetyslentäjät sekä Lentopostia-lehti kotisivuillaan.

Lue lisää täältä.