Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tarvo Laakso: ”Säde- ja sytostaattihoidot eivät ole auttaneet”

 
Tarvo Laakso kitara sylissään hieman hauraan oloisena istumassa.

Tarvo Laakso ikuistettuna valokuvaan kitaransa kanssa kesäkuussa 2023.

Tamperelainen Tarvo Laakso ilmoittaa olevansa sairautensa kanssa vakavalla paikalla. Hänet on siirretty palliatiiviseen hoitoon.

Kesäkuu 2023 on ollut Harjun seurakunnasta eläkkeelle jääneelle pastorille vaiherikasta aikaa. Hän on viettänyt Marja-vaimonsa kanssa rubiinihääpäivää ja työskennellyt kitaransa kanssa kotikaupunkinsa keskustassa sijaitsevassa äänitysstudiossa.

Juhannusta edeltävänä keskiviikkona rokkipappi kirjoitti Facebookissa sairauteensa liittyen, että säde- ja sytostaattihoidot on lopetettu, koska ne todettiin hyödyttömiksi, myös jopa terveitä soluja vaurioittaviksi:

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

”Nyt siirryn palliatiiviseen hoitoon palliatiiviseen yksikköön, jossa ei taistellakaan syöpäsoluja vastaan vaan pyritään potilaan mahdollisimman hyvään vointiin ja elämänlaatuun. Perusluonteeltaan tauti on edelleen indolentti, mutta sehän voi muuntua yllättävästi aggressiiviseksi.”

Muutamaa päivää aiemmin Tarvo Laakso kertoo olleensa veritankkauksessa.

Kaikkisyovasta.fi-verkkosivustolla indolentti on suomennettu sanalla ”hidaskasvuinen”.

Toukokuun puolivälissä rokkipappi teki postauksen, jossa hän kuvaili hengästyvänsä helposti. Hemoglobiinilukema oli tuolloin 80.

”Vampyyri sai eilen taas kaksi pussia punasoluja ja olen alkanut ymmärtää, miten kova paukku se on laakista elimistölle. Ei se ole piristysruiske vaan hiljalleen asettuva verenkierron vahvistus anemiaan.”

”Tampesterissa on kyllä hyvät hoidot ja täällä kyllä tehdään parasta, mihin tietoa maailmalla riittää.”

Tarvo Laakso on kiittänyt Facebook-tilillään empatiasta ja rukouksista useaankin kertaan:

”Nyt mennään tässä ja kiitän kaikkia rukouksen ihmisiä. Tulevaisuudesta emme tiedä. Jumalan tahtoon on suostuttava.”

Rokkipapin mittavasta musiikkiurasta suuri yleisö tuntee parhaiten Krusifiksin juurella -kappaleen.