Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Rokkipappi Tarvo Laakso: Teen mitä haluan

 

– Parin tunnin aikana ehditään yhdessä laulaa lähemmäs kolmekymmentä kappaletta ja tulla hoidetuksi sekä musiikista että järvimaisemista, kertoo Tarvo Laakso ideoimastaan gospellaivasta. Kuva: Sari Savela

Tamperelainen rokkipappi on harvoin töissä ilman kitaraansa. Kesällä hän roudaa sen gospellaivaan, joka seilaa parin tunnin ajan Näsijärvellä ja hoitaa risteilijöitä hengellisellä musiikilla.

– Olen kristitty muusikko ja teen mitä haluan. Toisin sanoen sitä, mitä tunnen Jumalan minusta haluavan. Musiikkini on melkein mitä vaan taivaan ja maan väliltä: vakavasta hengellisestä sanomasta hulvattomaan huumoriin sekä raskaasta rokista herkkään instrumentaalifiilistelyyn.

Näillä sanoilla Tarvo Laakso esittäytyy omilla verkkosivuillaan.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Kuusikymppinen pastori musisoi yhä yleisöjen edessä ja näyttää olevan täynnä virtaa.

Niin tapahtui syntymäpäivänäkin Lielahden kirkossa Tampereella.

– Kyllä minäkin välillä väsyn ja stressaan, mutta en halua kohdata ihmisiä ongelmaisena Tarvona. Tahdon kertoa heille Jeesuksesta ja välittää samalla iloa, lohtua ja toivoa.

Pastorin tapahtumarikkaaseen arkeen kuuluu paljon luovuutta.

Hän on tehnyt papin työnsä ohella kolmatta kymmentä pitkäsoittoäänitettä omaa musiikkia.

Vuoden 2017 toukokuussa ilmestyi hänen tuorein kirjansa, joka sisältää kaikki omien, levytettyjen laulujen lyriikat. Ne lasketaan sadoissa.

375-sivuinen Mies, kitara ja sanat -teos avaa myös aiheita ja tapahtumia, jotka ovat olleet tekstien innoittajia.

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun mies singahti 1980-luvulla julkisuuteen Krusifiksin juurella –laulullaan.

Tarvo on herkkänä uusille ideoille.

– Kun kuulen ihmisten puheita ja ajatuksia, pistän niistä muistiin kiinnostavia yksityiskohtia. Seuraavaksi julkaisen jotain, joka yhdistää musiikin ja tekstit harvinaisella tavalla, lupaa Tarvo suostumatta paljastamaan enempää.

Harjun seurakunnassa mies sanoo olevansa täystyöllistetty. Iloa tuottaa se, että kitara voi luontevasti kulkea matkassa useimpina työpäivinä. Rummut ja viulu ovat käytössä erikoistilanteissa.

Lielahden kirkossa Tarvo juontaa gospelkirkkoja, joissa vierailee usein nimekkäitä, kotimaisia artisteja.

Kesällä hän kutsuu väkeä Näsijärven kimalteille, gospellaivaan. Musiikilliselle risteilylle pääsee kympillä Tampereen Mustanlahden satamasta 4.6., 10.7. ja 21.8.

Idea tapahtumasta on Tarvon itsensä.

– Jotta entistä useammilla olisi mahdollisuus päästä vesille, pastori summaa.