Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Tarja Halonen: Yksinäisyys on Suomessa vakava ongelma

 

Presidentti Tarja Halonen korosti vuoden 2011 Yhteisvastuukeräyksen avauspuheessaan, että yksinäisyys on Suomessa eri-ikäisten ihmisten todellinen, vakava ongelma.

Tänään käynnistynyt Yhteisvastuukeräys torjuu erityisesti nuorten yksinäisyyttä Suomessa ja Mosambikissa.

Presidentti Halonen muistutti puheessaan kansalaisia lähimmäisenvastuusta.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

– Nuorikin tarvitsee tunnetta, että hän kuuluu johonkin. Osallisuus ja kumppanuus auttavat häntä omien voimavarojen löytämiseen, elämänhallinnan oppimiseen ja identiteetin vahvistumiseen. Ystävyys ja yhteenkuuluvuus ehkäisevät ongelmia ja voivat myös korjata jo syntyneitä mielen vaurioita, presidentti Halonen totesi.

– Riskitekijöihin on puututtava ajoissa. Se on ihmiselle itselleen helpointa ja myös yhteiskunnan kustannusten kannalta edullisinta. Yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjumiseen tarvitaan moniammatillista ja -alaista yhteistyötä, josta ei tule luopua edes taloudellisesti tiukkana aikana. 

Halonen sanoi, että vuosittain yli 40 000 vapaaehtoista kerääjää liikkeelle saava perinteikäs Yhteisvastuukeräys on hieno esimerkki suomalaisesta vapaaehtoisuudesta ja halusta auttaa vaikeuksissa olevia.

Lisätietoja:
yhteisvastuu.fi

 

 
Artikkelibanneri perussanoma