Tapio Puolimatka ja Tuomas Kurttila debatoivat avioliiton nykytilasta ja lapsivaikutuksista

 

Tapio Puolimatka (kuvassa vasemmalla) ja Tuomas Kurttila keskustelevat avioliitosta Tieteiden talolla. Kuva: Jenniina Nummela / Uusi Tie ja Valokuvaamo Lehtinen

Tieteiden talolla tiistaina 28.8. järjestettävä keskustelu pureutuu muun muassa avioeroihin ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka debatoivat avioliittoinstituution nykytilasta ja lapsivaikutuksista Tieteiden talolla Helsingissä tiistaina 28. elokuuta.

Saulus-Lähetys ry:n järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan muun muassa siitä, miksi avioliitot päättyvät nykyään yli kaksi kertaa useammin eroon kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Keskustelijoiden odotetaan ottavan kantaa myös siihen, mitä vaikutuksia tällä on yhteiskuntaan ja erityisesti lapsiin.

israelpvt

Tuomas Kurttila sanoi Ylen haastattelussa heinäkuussa, että yhteiskunta ei auta pariskuntia tarpeeksi pulmien hoitamisessa. Hänen mielestään liiton kynnyksellä pitäisi varmistaa, että tyypillisistä parisuhteen ongelmista on keskusteltu ennen suhteen virallistamista. Hän myös totesi, että eroista seuraavat ongelmat tulevat kalliiksi.

Tapio Puolimatka on kirjoituksissaan herättänyt keskustelua siitä, että seksuaalisen rajattomuuden ja ydinperheen hajoamisen seuraukset taannuttavat kulttuuria. Elokuussa nousi kohu Puolimatkan mielipidekirjoituksesta ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi”, jota syytettiin homovastaiseksi. Puolimatka kävi myöhemmin Jyväskylän yliopiston rehtorin kanssa keskustelun kirjoituksen tiimoilta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

 

Aiheet