Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Tapio Leinonen on Suomen Raamattuopiston Säätiön uusi puheenjohtaja

 

Työurallaan diplomi-insinööri Tapio Leinonen rakensi Satamia Suomessa ja ulkomailla. Viime keväänä hän oli mukana myös Raamattuopiston kirkkosalin uudistusprojektissa.

– Kun keskustelu uuden puheenjohtajan valinnasta aloitettiin, taisin sanoa, että en ole käytettävissä, Leinonen muistaa.

Mieli muuttui, ja nyt Leinonen on aloittanut tehtävänsä, jossa hän seuraa Keijo Rainermaa, joka toimi hallituksen puheenjohtajana peräti 40 vuotta.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

Aivan keltanokka ei Leinonenkaan ole. Hän aloitti Säätiön hallituksessa jäsenenä jo vuonna 2004, ja hän on toiminut pitkään hallituksen varapuheenjohtajana. Yhden vuoden ajan Leinosen hallussa oli myös puheenjohtajan nuija.

Omalla työurallaan hän vaikutti 40 vuotta yrityksissä, jotka rakensivat meriväyliä ja satamia Suomessa ja ulkomailla. Työt alkoivat 1980-luvulla Libyassa, jonne Leinonen vietiin vastavalmistuneena insinöörinä.

– Toimin lopulta yli kymmenessä eri tehtävässä kuten projekti-insinöörinä, työmaapäällikkönä, työpäällikkönä, vientipäällikkönä, tuotantojohtajana, kehitysjohtajana sekä talousjohtajana, Leinonen luettelee.

– Oli onni työskennellä monipuolisissa tehtävissä.

Nyt, kun Leinonen aloittaa Raamattuopiston Säätiön puheenjohtajana, hänen tunnelmansa ovat kaksijakoiset.

– Tunnen toisaalta riittämättömyyttä tähän tärkeään tehtävään. Toisaalta innostaa toimia näin perinteikkään ja tärkeän säätiön johdossa.

– Haluan olla luomassa edellytyksiä Raamattuopiston toiminnalle ja sitä kautta Jumalan valtakunnan leviämiselle Suomen Kansan keskuuteen. Hallitustyöskentely on juuri edellytysten luomista työlle, Leinonen toteaa.

Puheenjohtaja luonnollisesti johtaa Säätiön hallituksen kokouksia. Eräs tärkeimmistä tehtävistä, joihin Leinonen lähitulevaisuudessa osallistuu, on Raamattuopiston uuden strategian laatiminen.

– Sitä pohjustaa strategiatyöskentely, jonka pian aloitamme.

Leinosen mukaan kuluva vuosi on opettanut, että evankeliumin levittämiseen tarvitaan uusia työtapoja.

– Raamattuopisto on mukautunut yllättävän hyvin uuteen tilanteeseen. Näen Raamattuopiston tulevaisuuden valoisana. Meillä on hyvä sanoma ja opetus. Meidän on pitäydyttävä siinä. Uusia tapoja toimia ja tavoittaa ihmisiä evankeliumilla me tarvitsemme.

Tuore puheenjohtaja näkee rikkautena sen, että Raamattuopisto toimii kirkon sisällä.

– Sekä raamattuopetukseen että tavoittavaan työhön meillä on entistä enemmän tarvetta. Näissä tehtävissä Raamattuopistoa tarvitaan.

 
Artikkelibanneri perussanoma