Tänään alkaneilla Kirkon kasvatuksen päivillä keskustellaan katsomustietoisuudesta, rauhasta ja lapsiystävällisestä kirkosta

 

Kirkon kasvatuksen päivät pidetään Jyväskylässä 8.-10.1. Näkymä Jyväskylän Kauppakadulta.

Kirkon kasvatuksen päivät kokoaa yhteen ev.lut. kirkon ja järjestöjen kasvatuksen ammattilaiset. Jyväskylässä pidettäville päiville odotetaan yli tuhatta osallistujaa, esiintyjää ja näytteilleasettajaa.

Kirkon kasvatuksen päivät kokoaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kasvatuksen ammattilaiset Jyväskylään 8.–10.1.2019. Vuoden 2019 kasvatuksen päivien teemana on #rauha. Tapahtuman pääpaikkana on Jyväskylän paviljonki, mutta ohjelmaosioita pidetään myös muun muassa Jyväskylän veturitalleilla, Kuokkalan kirkossa ja Jyväskylän kaupungin kirkossa.

Kirkon kasvatuksen päivien esiintyjinä nähdään muun muassa rap-artisti Uniikki & laulajatähti Diandra, lauluyhtye Rajaton, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, kansanedustaja Jutta Urpilainen, arkkipiispa Tapio Luoma, tähtitubettaja By Selma sekä Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Päivien ohjelma koostuu muun muassa hartauksista, villasukkamessusta, konserteista, workshopeista, kanavista, paneeleista ja keskustelutilaisuuksista, joista yhden teemana on katsomustietoisuus.

– Katsomustietoisuus kuuluu kasvattajan ammatillisuuteen. Kasvattajan oma katsomuskaan ei voi olla yksityisasia, koska se heijastuu siihen, miten hän ajattelee asioista ja miten kohtaa toisen, toteaa kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dosentti Saila Poulter Jyväskylän yliopistosta.

Poulter alustaa aiheesta Kirkon kasvatuksen päivien keskustelutilaisuudessa Saako toisen uskonnosta kysyä? Paviljongin Wilhelm -salissa keskiviikkona 9.1. klo 14.30-16. Paikallisina keskustelijoina tilaisuudessa muun muassa Huhtasuon yhtenäiskoulun apulaisrehtori Ismo Laitinen sekä islamin uskonnon opettaja Sari Medjadji.

Jyväskylän Veturitalleilla puolestaan 9.1. klo 9–10.30 pidettävä avoin workshop Ennen kuin jotain ikävää tapahtuu pureutuu tehostettuun nuorisotyöhön ja kriisityöhön. Workshopiin kutsutaan erityisesti kaikkia Jyvässeudun kasvatus- ja nuorisotyössä toimivia.

Keskiviikkona 9.1. klo 11-12.30 on vuorossa kanavatyöskentelyt, joiden aiheet vaihtelevat kastekysymyksistä työn merkityksellisyyteen ja yhteistyöstä lapsiystävällisen kirkon ja yhteiskunnan rakentamiseen.

Päivät päättyvät torstaina 10.1. arkkipiispa Tapio Luoma pitämään raamattutuntiin ”Rauhan minä annan teille” ja sen jälkeen pidettävään Luottamuksen messuun.