Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Tamperelaiset jääkiekkoseurat Ilves ja Tappara tekevät hyvää

 

Tapparan entinen kapteeni Ville Nieminen ja kultakypärä Olli Palola. Kuva: Mikko Pylkkö.

Tampereen kumpikin Liiga-seura on kuluvalla kaudella tehnyt kaukalon ulkopuolella hyvää. Ilves järjesti ilmaisottelun, Tappara puolestaan kutsui kummit ja kummilapset yhdessä peliin.

Viime viikon lauantain (3.1.) Liiga-peli Ilves-HPK oli Liigan historian ensimmäinen ilmaisottelu, jossa kaikille katsojille tarjottiin ilmainen sisäänpääsy. Jokaisesta paikalle saapuneesta katsojasta Ilves lahjoitti euron Raipe-rahastoon, josta tuetaan vähävaraisia jääkiekkojunioreita. Lisäksi seura oli jo etukäteen toivonut katsojien ottavan mukaansa pehmoleluja heitettäväksi jäälle sen ensimmäisen maalin jälkeen.

Katsojia saapui hallin täydeltä eli 7500 henkeä. Vaikka HPK karkasi jo 3 maalin karkumatkalle, Ilves kuroi eron kiinni ja voitti ottelun lopulta 5-3. Ilveksen ensimmäisen maalin jälkeen jäälle heitetyt pehmolelut kerättiin talteen ja lahjoitettiin MLL:n kautta uusille omistajille.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Tappara kutsui kummeja

Tappara kutsui lokakuun kotiottelussaan Rauman Lukkoa vastaan 24.10. erityisesti kummiporukoita, kummeja ja kummilapsia kannustamaan kotijoukkuetta voittoon. Myös pelaajien omat kummilapset oli kutsuttu paikalla katsomaan kummisetiensä peliä. Kummipari pääsi seuraamaan ottelua hyville paikoille 15 euron yhteishintaan.

Tempaus toteutettiin yhteistyössä Tampereen seurakuntien ja Kummius.fi:n kanssa.

– Sekä lapselle että aikuiselle on tärkeätä viettää mukavaa aikaa yhdessä, kertoo pastori Jussi Laine.

– Jääkiekko on tamperelaisittain erinomainen valinta tällaiselle yhteiselle ajalle. Tampereen seurakunnat ovat mukana tapahtumassa esittelemässä kummitoimintaansa ja etsimässä vapaaehtoisia kummeja niille perheille, joilla on hankaluuksia kummien löytämisessä. Kummius.fi:n tavoitteena puolestaan on kummiuden ilmiöittäminen.

Ottelussa oli erityistä sekin, että Tapparan entinen kapteeni, Tappara-ikoni Ville Nieminen luisteli ensimmäistä kertaa Hakametsään Lukon paidassa. Tapahtumaa kehuivat onnistuneeksi jo etukäteen kaikki järjestävät tahot. Yhdessäolon lisäksi tapparalaiset kummit ja kummilapset saivat nauttia Tapparan 1-0 voitosta.

lähteet: Aamulehti.fi, Tappara.fi