Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Barbit kertovat evankeliumin

 

Eila Tenkanen aloittaa Raamatun kertomukset maailman luomisesta. Kuva: Susanna Valjakka

Kolmesataa Raamatun henkilöiksi puettua nukkea on kertonut lapsille ja aikuisille Raamatun tarinaa kuuden vuoden ajan.

– Jumala puhui minulle tehtävästä, jota ei ole kenelläkään muulla maailmassa, kertoo Barbie-nukkejen kanssa Suomea kiertävä Eila Tenkanen.

Eila ja Heikki Tenkanen pitivät joulukuussa Tampereen Metodistikirkossa ainutlaatuisen raamattuesityksen. Kirkkotilaan oli sijoitettu lavasteet, ja noin 300 Barbie-nukkea oli puettu näyttävästi Raamatun henkilöiksi. Koko Raamattu käytiin niiden avulla läpi 45 minuutissa.

Raamattuaiheinen Barbie-näyttely on kiertänyt Suomessa noin kuusi vuotta. Kohderyhmänä ovat esikoululaiset ja alakouluikäiset lapset, mutta esitys sopii myös aikuisille.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Ainutlaatuinen esitys on herättänyt paljon ihastusta ympäri maata.

Nuket Australiasta Suomeen

Eila Tenkanen on saanut nuket Australiassa asuvalta sisareltaan Rauha Järviseltä, joka otti barbeja avuksi pyhäkoulutyöhön ompelemalla niille vaatteet ja pukemalla ne Raamatun henkilöiksi. Vuonna 2006 Rauha Järvinen luovutti Barbiet sisarelleen Suomeen.

– Ennen kuin kävin Australiassa vuonna 2004, Jumala puhui minulle tehtävästä, jota ei ole kenelläkään muulla maailmassa, Eila Tenkanen kertoo.

Tenkasen mukaan näyttelyn päätehtävä on kertoa Jumalan rakkaudesta.

– Joskus on ollut pientä häiriökäyttäytymistä, mutta mielenkiintoiset Raamatun kertomukset tempaavat yleensä koululaiset hyvin mukaansa.

Susanna Valjakka