Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Emmanuel Ministries Finland täytti 10 vuotta

 

Seurakunnan pyörittämisen ohella Daniel työskentelee rakennusalalla ja Karen englanninkielisessä päiväkodissa. Kuva: Daniel Stephens.

Daniel ja Karen Stephens muuttivat Jumalan kutsun perässä Australiasta Suomeen 11 vuotta sitten. Nyt he johtavat noin 45 hengen aktiivista seurakuntaa Pietarsaaren ja Kokkolan alueella.

Australialaiset Daniel ja Karen Stephens ovat asuneen Suomessa vuodesta 2004 asti. Alun perin he kokivat Jumalan vievän heitä Venäjälle työskentelemään orpojen parissa, mutta heidän vieraillessaan Venäjällä vuonna 2003 visio kirkastui. He muuttivat Suomeen ja perustivat seurakunnan ja auttoivat orpoja Suomesta käsin.

– Aluksi orpokodeissa vierailuihin meni huomattavan paljon aikaa, mutta pian tajusimme, että kehitystyö Suomesta päin voisi auttaa paremmin saavuttamaan päämäärän Venäjällä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Emmanuel Ministries Finland -seurakunnan tavoitteena on Jumalan tahdon täyttäminen maan päällä. Ohjenuorana on Matt. 6:10 Isä meidän -rukouksen mukaan:

– ”Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa”. Tarkoituksena on kansainvälisesti julistaa evankeliumia kaikille kansoille ja paikallisesti perustaa keskuksia, joissa Jumalan tahto pääsee toteutumaan.

Seurakunnan johtamisessa Stephensit ovat tunteneet Jumalan aloittaneen erityisen työn, jonka painopiste on ollut kouluttamisessa, varustamisessa ja opetuslapseudessa.

Kansainvälinen kirkko

Emmanuel Ministries Finland on osa maailmanlaajuista kirkkoa nimeltä Emmanuel Ministries International, jolla on seurakuntia joka puolella maailmaa. Euroopassa Emmanuel Ministriesillä on seurakaunnat Latviassa, Tanskassa sekä Ranskassa ja Englannissa toiminta on aluillaan.

Tänä vuonna Euroopan Emmanuel Ministries -seurakunnan keskittyvät erityisesti johtajuuskoulutukseen. Helmikuussa on tiedossa iso johtajien kokous, johon osallistuu eurooppalaisten johtajien lisäksi Egyptin seurakunnan johtajat.

Suomessa kokoontumisissa kielenä on englanti, sillä seurakuntalaisissa on myös muuta kuin suomea puhuvia, mutta saatavilla on myös suomenkielinen tulkkaus. Suomen seurakunta kokoontuu viikoittain ylistämään, opetuksen äärelle, keskustelemaan ja muuten vain olemaan yhdessä. Viikon aikana vedetään myös kaksi rukouskokousta, joissa otetaan mukaan videopuhelulla ulkomailla asuvat seurakuntalaiset.