Tampereen tuomiokirkkoseurakunta aloittaa yhteistyön olutpanimon kanssa

 

Tampereen tuomipkirkkoseurakunnassa uskotaan, että hiivalla voidaan kertoa tarina.

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta on solminut yhteistyösopimuksen olutpanimon kanssa. Oluen myynnin tuotoista osoitetaan seurakunnan diakoniatyön käyttöön.

Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on hyväksynyt yhteistyösopimuksen, jonka seurakunta on solminut Pyynikin Brewing Companyn kanssa. Tamperelaisen panimon suunnitelmissa on valmistaa Tampereen vanhalle kirkolle oma nimikko-olut.

Vaalean, belgialaistyyppisen vehnäoluen on määrä tulla myyntiin vuoden päästä kesällä. Osa oluen myyntituotosta käytetään Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöhön Vanhalla kirkolla.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Olutta aiotaan myydä ainakin Keskustorin ravintoloissa, muun muassa Teatteriravintola Kivessä ja G Livelabissa.

– Villihiivan keräysprosessi on upea tapa kertoa tarinaa ihmisistä. Rakennus ja siellä käyneet ihmiset, jotka ovat laulaneet, rukoilleet tai huokaisseet, ovat salaperäisellä tavalla muokanneet hiivan olemusta, tunnelmoi Vanhan kirkon pappi Olli Viljakainen.

– Voimme ajatella, että jokainen ihminen joka on käynyt kirkossa 200 vuoden aikana, on osa tätä projektia.

Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Peren mukaan seurakunnan ja pienpanimon yhteistyösopimus on Suomessa ainutlaatuinen.

Vanha Kirkko on keskeiseltä paikaltaan nähnyt pitkän palan Tampereen historiaa. Jokainen kirkossa käynyt ihminen ja tapahtuma on jättänyt sinne jäljen. Keräämme tämän ”kirkon muistin” villihiivan muodossa talteen ja käytämme siitä oluen, jossa on mukana koko Vanhan kirkon historia, Pere maalailee.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on viritellyt oluthankkeita aiemminkin. Reformaation merkkivuonna 2017 toinen pirkanmaalaispanimo, Nokian Panimo, sai toimeksiannon Armo-oluen valmistamisesta. Hankkeen julkistaminen sai neljä vuotta sitten aikaan yhteydenottojen vyöryn Nokian Panimolle.

 
Dei, Mooses, artikkeliban. (1/2) 29.6.- MJa