Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Tampereella seurakuntien Ruokapankki sai iloisen kinkkuyllätyksen

 

Palveluesimies Jenni Niemi Pirkanmaan Voimia Oy:stä sekä kuljettaja Grigori Razumovski Ruokapankista siirsivät jouluisia elintarvikkeita Tredun Hepolamminkadun toimipisteestä hyväntekeväisyyteen. Kuva: Pirkanmaan Voimia Oy

Yli kolmesataa Ruokapankin asiakastaloutta saa nyt harvinaisen herkullisen joulukassin, kun etäopetukseen siirtyneet koulut antoivat pikaisen lahjoituksen.

Joulukuu toi tullessaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen Pirkanmaalle ja pakotti mm. pari isoa oppilaitosta, Tredun toimipisteet, etäopetukseen.

Opiskelijoiden jouluateriat peruuntuivat ja ruokahävikki uhkasi jäädä melkoiseksi.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

Pirkanmaan Voimia Oy:n palvelutuotantopäällikkö Susanna Järvinen kertoo, että sesongin suosikkituotteiden – kinkun ja kalkkunan – tilaukset oli liian myöhäistä perua.

Halusimme lahjoittaa ne ruoka-apuun. Tiesimme, mihin ottaa yhteys, koska olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä ruokahävikin torjunnassa Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän Ruokapankin kanssa. Se hakee tietyistä toimipaikoistamme yli jääneen ruoan ja koordinoivat jakelun edelleen.

Ruokapankki otti jouluisen lahjoituksen mielihyvin vastaan:

Lihasta ja muistakin proteiinipitoisista elintarvikkeista on jatkuva pula. Nyt saimme kovasti toivotun lisän ruokakasseihin, iloitsee seurakuntayhtymän elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen.

Oppilaitosten keittiöiltä noudettujen kinkkujen matka on edennyt Ruokapankin terminaaliin Tampereen Nekalaan, jossa niitä pakataan annospakkauksiin. Palkonen laskee, että lahjoituksesta saadaan jouluherkkuja jaettavaksi noin 320 talouteen.

Tavallisena arkipäivänä Ruokapankista lähtee 300-600 avustusta tamperelaisiin jääkaappeihin.

Osa kinkku- ja kalkkunalahjoituksesta osoitettiin Tampereen Koukkuniemen alueen asumispalveluihin, määrätoiveen mukaisesti.

Oppilaitoksissa keittiöiden henkilökunta on huoahtanut helpotuksesta, kun kinkut ja kalkkunat saatiin jouluksi pöytiin.

Tästä tuli kaikille mahtava joulumieli, sanovat Voimian palveluesimiehet Sari Kuusela ja Jenni Niemi Tampereen Santalahdentien ja Hepolamminkadun Tredun toimipaikoista.